Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Za pěstování konopí muži hrozí až deset let vězení

VSETÍNSKO: Policejní komisař obvinil pěstitele konopí. 

Kriminalisté na začátku března odhalili pěstírnu konopí v Rožnově pod Radhoštěm. V uplynulých dnech si sedmačtyřicetiletý muž převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Na začátku března v Rožnově pod Radhoštěm v nebytových prostorách objevili kriminalisté pěstírnu konopí. Na získávání informací, které je nakonec dovedly na konkrétní místo, pracovali kriminalisté intenzivně od loňského podzimu. Prostory měl pronajaté sedmačtyřicetiletý muž z Nového Jičína. Zařídil je potřebným vybavením a začal pěstovat. V celkem třech samostatných pěstebních stanech indoor technikou pěstoval v době prohlídky téměř dvě stě kusů rostlin konopí o výšce mezi osmdesáti a sto deseti centimetry.

Vybavení pěstírny a samostatné rostliny muž kriminalistům vydal. Rostliny putovali k expertíze k určení obsahu účinné látky THC. Po přijetí výsledků policejní komisař sedmačtyřicetiletého muže obvinil ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Muži hrozí až desetileté vězení.

 

20. května 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

Pěstované rostliny (1)

Pěstované rostliny (1) 

Detailní náhled

Pěstované rostliny (2)

Pěstované rostliny (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem