Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dům vykradl brigádník

TEPLICKO - Vloupání do domu objasněno; Alkohol za volant nepatří a další zprávy. 

Vloupání do domu objasněno

     Policisté z Prosetic dopadli zloděje, který před dvěma týdny vykradl v Teplicích rodinný dům, který prochází rekonstrukcí. Pachatelem, který si odnesl měděné trubky, laserový nivelační přístroj, vrtací kladivo a brusku byl brigádník, který majiteli pomáhal s rekonstrukcí. Když viděl, kolik nářadí v prázdném domě zůstává, neodolal pokušení, vloupal se dovnitř a v nočních hodinách věci odcizil. V uplynulých dnech mu policisté sdělili podezření z přečinu krádeže, za který mu hrozí až dvouleté vězení.

Alkohol za volant nepatří

     Druhý svátek vánoční nezačal příjemně pro mladou ženu, kterou kolem čtvrté hodiny ranní zastavili v Teplicích kolegové z oddělení hlídkové služby. Řidičce naměřili přes 1,2 promile alkoholu v dechu, žena se přiznala, že než si sedla za volant, vypila asi litr vína. Skončila na policejní služebně, kde si převzala sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, celý případ bude mít dohru u soudu, kde si může řidička vyslechnout verdikt až ročního vězení.

Podvedená seniorka

     O osm a půl tisíc korun připravil před Vánoci seniorku z Teplic neznámý podvodník. Starší ženu oslovil s tím, že jí dojde nakoupit, posléze ji požádal o půjčení peněz na nějaké maso. Důvěřivá seniorka, která muže pozvala do bytu, vytáhla schovanou obálku s penězi, které jí muž vytáhl z ruky a s tvrzením, že se hned vrátí, z bytu odešel. Samozřejmě už žena neviděla ani podvodníka, ani své peníze, pokud se podaří pachatele vypátrat, bude se zodpovídat z přečinu podvodu.

Kradlo se i o Vánocích

     Policisté z Dubí pátrají po neznámém pachateli, který zkazil Štědrý den majiteli osobního auta, který přijel za rodinou. Než se přivítal s příbuznými, nechal na sedadlech auta vánoční dárky, když pro ně za dvacet minut přišel, našel rozbité okno a všechny dárky v hodnotě čtyři tisíce korun byly pryč. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí zloději až dvouletý trest odnětí svobody.

27. 12. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem