Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Čtyři pro alkohol a cigarety

CHOMUTOV - Kovy, kovy, Už je doma, Napadení.... 

Čtyři pro cigarety
V obci Loučná pod Klínovcem se kdosi v červnu letošního roku vloupal do domu, ve kterém je umístěn sklad a prodejna cigaret a alkoholu. Zmizelo deset lahví alkoholu a větší množství kartonů cigaret. Celková škoda se vyšplhala na téměř 150 tisíc korun. Policejní komisař mohl obvinit z krádeže a poškození cizí věci dva muže z Nejdku ve věku 28 a 49 let. Na místě nebyli sami, společnost jim při krádeži dělali další dva muži ve věku 36 a17 let. Na ně stejná obvinění čekají. Vyšetřování nadále pokračuje.
     
Kovy, kovy
Chomutovští policisté zadrželi 45letého muže, který má na svědomí několik krádeží. Poslední provedl v říjnu letošního roku, když vnikl na pozemek u domu v obci Blatno Květnov. Na místě poškodil rozvaděče a sebral kabely, rozvody a potrubí z mědi. Z kabelů pak vytěžil měď, kterou následně prodal do sběrny druhotných surovin, získané peníze samozřejmě utratil. Policisté dále zjistili, že obdobného jednání se dopustil již v červenci letošního roku. Ve stejné obci poškodil vysílače telefonní společnosti, odkud sebral kabely. Společnost při krádežích mu dělal 35letý muž. O získané peníze se tentokrát podělili rovným dílem. Další krádeže uskutečnil v květnu a červnu letošního roku. Vnikl do zesilovací stanice poškozené společnosti v obci a opět se zaměřil na kabely. Celková škoda se vyšplhala na téměř 97000 korun. Policisté jednání mužů vyšetřují jako krádež, poškození cizí věci a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Už je doma
Policejní hlídky pátraly po 16leté dívce z Chomutova. Její pohřešování oznámil otec a uvedl, že dcera odešla v pondělí ráno z domova údajně do školy. Tam však nedorazila, nepodala o sobě žádnou zprávu a pohybovala se na neznámém místě. Intenzivní pátrání po mladistvé byla úspěšné, dívka byla vypátrána včera v odpoledních hodinách. Po nezbytných úkonech si ji převzal otec, vyhlášené pátrání mohlo být ukončeno. Důvod útěku nadále vyšetřují policisté.
 
Napadení
Z ublížení na zdraví je podezřelý 39letý muž z Jirkova. Při návštěvě místní pivnice v minulém týdnu se dostal do konfliktu s dalším hostem a slovní přestřelky brzy vystřídaly pěsti. Při napadení utrpěl poškozený zranění, která si vyžádala ošetření u lékaře s následnou dobou léčení. Co bylo příčinou incidentu, vyšetřují jirkovští policisté, v případě odsouzení hrozí násilníkovi až tříletý trest odnětí svobody.
 
Poškodil auto
Rozbité boční okénko, poškozený kryt volantu, poškrábaná palubní deska a páčka od blikače, to je výsledek jednání 44letého muže, který v ulici Legionářská tímto způsobem poničil zaparkované vozidlo Škoda Fabia. Majitel uvedl, že oprava bude stát nejméně 10500 korun. Na pachatele čeká obvinění z trestného činu poškození cizí věci.
 
Pro medvěda do sklepa
Vloupání do sklepní kóje oznámil obyvatel domu v ulici Studentská. Jirkovští policisté zjistili, že kdosi se dostal až do suterénu domu a ze sklepa poškozeného sebral plyšového medvěda. Ostatní věci zůstaly na svých místech. Škoda byla v tomto případě odhadnuta na 2 tisíce korun. Pachatel se dopustil uvedeným jednáním trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 
18. prosince 2013  
nprap. Marie Pivková
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
tlf. 974 433 207
 

vytisknout  e-mailem