Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zahájení lázeňské sezony z pohledu kriminality

TEPLICE - Kapsáři na lázeňské řádili, Viděli jste dopravní nehodu?, Obviněn za krádež kabelů..  

Lázeňská sezóna z pohledu kriminality
 
Celkem pět kapesních krádeží zaznamenali policisté během zahájení lázeňské sezóny. V sobotu využil neznámý pachatel nestřeženého okamžiku na hlavní scéně a ze zadní kapsy kalhot odcizil muži, který sledoval dění na podiu, peněženku s doklady a hotovostí 100 korun.
Tentýž den v době od 20:00 do 21:00 hodin na cestě z náměstí Svobody k domu kultury využil neznámý zloděj opět situace, kdy měl muž peněženku v zadní kapse kalhot. Tentokrát přišel poškozený o 200 korun a doklady.
Další návštěvník přišel o peněženku na náměstí Svobody, když si prohlížel vystavená vozidla.  Přistoupil k němu muž , který se jej dotazoval na cenu vystaveného vozidla. Po krátké chvilce, když tazatel odešel si okradený uvědomil, že v kapse kalhot mu chybí peněženka s finanční hotovostí 3200 korun a osobními doklady.
Odložené kabelky na lavičce si všiml další zloděj, který poškozené ženě spolu s kabelkou odcizil peněženku s 5500 korunami, platební kartu a mobil.
Poslední případ byl nahlášen v prostoru mezi hlavní scénou a divadlem. Návštěvnice hudebního programu přišla o peněženku s doklady, kterou měla umístěnou v batohu na zádech.
 
Dále řešili policisté přestupek proti majetku, kdy neznámý člověk na Zámeckém náměstí před Regionálním muzeem využil chvíle nepozornosti a z vrchní police regálu, odcizil 2 kusy ozdobných skleněných dóz v hodnotě 2800 korun.
O registrační značky z vozidla pak přišel majitel vozidla zaparkovaného vedle Zámeckého nádraží. Odcizeny byly přední i zadní značky v hodnotě 600 korun.
 
 
Viděli jste dopravní nehodu?
 
Nehoda, ke které hledají policisté svědky, se stala 28.května  2010 v 16:55 hodin na silnici I.třídy č.13 v katastru obce Kladruby. Ve směru na Bílinu u odbočky na sídliště Nová ves došlo ke střetu mezi vozidlem Škoda Octavia a VW Sharan. Policisté žádají občany, kteří nehodu viděli, aby se přihlásili se svým svědectvím na telefonní linku 974439258 nebo 974439260. 
 
 
Zloděj kabelů obviněn
 
V dubnu došlo v areálu dolů v Bílině ke krádeži 238 metrů kabelů. Tehdy neznámý pachatel vyjmul z gumové izolace kabely, které uřezal z pásových dopravníků. Tímto jednáním způsobil škodu přes 222 000,-Kč. Nyní si vyslechl obvinění z krádeže 45letý muž z Bíliny. Vzhledem k větší škodě mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 7.června 2010, por.Bc.Ilona Novotná

vytisknout  e-mailem