Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přišel o úspory

CHOMUTOV - Třetí krádež se nezdařila, Na kalhoty neměl peníze... 

Přišel o úspory
Před vánočními svátky zažil muž z Klášterce nad Ohří nemilé překvapení. U jedné kadaňské firmy si totiž na začátku listopadu objednal výměnu a montáž platových oken do domu. Jako zálohu na dílo zaplatil téměř 46 tisíc korun. Když se delší dobu nic nedělo, zašel do sídla firmy, kde však narazil na zavřené a zamčené dveře. Nekontaktní je i majitel firmy, 37letý muž z Roudnice nad Labem, který nezvadá telefon. Poškozený se proto obrátil na policii a všechno oznámil. Za podvod hrozí pachateli až dvouletý pobyt ve vězení. 
 
Třetí krádež se nezdařila
Policejní komisař obvinil 27letého Chomutováka z krádeže. Pachatel vnikl do suterénu domu na Blatenské ulici, poškodil dveře do sklepní kóje a zde odcizil šest lahví s nealkoholickým nápojem, tři jahodové kompoty a kufřík s příklepovou vrtačkou. Majiteli vznikla škoda ve výši 2500 korun. O několik dní později pak sebral, z vestibulu domu v Jiráskově ulici, dětské jízdní kolo za 5 tisíc korun. Ve stejný den pak ještě překonal dveře do panelového domu v ulici Zengerova s úmyslem opět něco odcizit. Krádež v tomto případě překazili nájemníci domu, muž proto z domu utekl. Zmizet se mu nepodařilo, policejní hlídka ho dopadla a zadržela. Po nezbytných úkonech byl pachatel propuštěn, jeho další vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Na kalhoty neměl peníze
Jirkovští policisté šetří krádež, které se dopustil 27letý Chomutovák. Muž se vydal na nákup do otvické obchodní zóny, kde si v obchodě s oblečením vybral troje riflové kalhoty za 3300 korun. Neměl však na zaplacení, proto kalhoty uschoval do svého batohu a z prodejny utekl. Následně však byl policejní hlídkou zadržen. Z vyšetřování vyplynulo, že za krádeže stál, před soudem v Chomutově a Mostě, již dvakrát a to v nedávné době.
 
Spali sladkým spánkem
Opuštěný zahradní altán v Klášterci nad Ohří přilákal dvojici místních mladíků. Muži ve věku 20 a 21 roků přelezli plot a dveřmi se dostali do chatky. Jelikož byla venku zima, ustlali si a přečkali zde noc.Ráno je probudil až náhodný chodec, který se zná s majitelem altánu. Společně pak počkali na hlídku policie, která mladíky zadržela. Všechny věci zůstaly na svých místech, oprava poškozených dveří bude poškozeného stát nejméně jeden tisíc korun. Policisté skutek vyšetřují jako pokus krádeže.
 
Část peněz ještě dluží
Před časem zapůjčila důvěřivá žena své známé téměř 18 tisíc korun. 42letá žena z České Lípy slíbila, že peníze obratem vrátí. Po neustálých urgencích však do současné doby předala majitelce pouze 10 tisíc korun, ke zbytku uvedla, že peníze vrátit nehodlá. Protože dluh trvá, obrátila se poškozená na policii. Za zpronevěru může soud poslat nepoctivou ženu až na dva roky do vězení.
 
V bytě neměl co phledávat
Majitelka kadaňského bytu v Golovinově ulici oznámila, že její bývalý manžel k ní vnikl v době, kdy nebyla doma. Vyděsil svou dceru, která otci otevřela tím, že rozrazil dveře a bez pozvání vnikl do bytu. Tam začal nadávat a kopat do zařízení. Oprava poškozené skříně a ledničky bude majitelku stát nejméně 3 tisíce korun. V dalším jednání muži zabránila až policejní hlídka, která pachatele zadržela.Skutek je vyšetřován jako porušování domovní svobody.
 
20.12.2010
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem