Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nerespektoval zákaz řízení ani odbočení

DĚČÍN - O dvou řidičích, kteří nerespektují zákaz řízení motorových vozidel a dvou zlodějích 

Se zákazem řízení morových vozidel se po svém vypořádal třicetiletý muž. A to tak, že ho nerespektoval a vydal se na cesty. Jakoby mu nestačilo, že už tak dost riskuje, porušil ještě u čerpací stanice v Děčíně zákaz odbočení, o kterém ho v těch místech jasně informovala dopravní značka. A malér byl na světě. Zastavili ho policisté a následovalo podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí ve zkráceném přípravném řízení. Kdyby neposlušný řidič věděl, že si dojede pro hrozbu až tříletého vězení, asi by raději volil jiný způsob dopravy.
 
 
Zraněná chodkyně
 
Další výtečník, který přes zákaz řízení motorových vozidel vyrazil do ulic je třiapadesátiletý muž z okolí Rumburku. Tentokrát jsou následky mnohem horší než v předchozím případě. Tolik potřeboval předjet vozidlo před ním, až najel k levému chodníku, kde způsobil zranění právě procházející chodkyni. K tomu ještě ani nevlastní řidičský průkaz. Policisté mu sdělili podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí a ublížení na zdraví z nedbalosti ve zkrácenku. Až tři roky žaláře je za tyto skutky možné dostat.
 
 
Krádež během rekonstrukce
 
Objekty v rekonstrukci bývají často přístupné, čehož využívají různé živly k nekalé činnosti. Své o tom ví majitel jednoho takového rozpracovaného bytu v Rumburku. Neznámý lapka mu z něj odcizil batoh, ve kterém se nacházela finanční hotovost, platební karta, klíče od bytu i auta a drobné nářadí. Po pachateli pátrají místní muži zákona. V případě dopadení budou zloději hrozit až dva roky v nápravném zařízení.
 
 
Sto litrů nafty fuč
 
Nákladní vozidlo zaparkované na volně přístupné odstavné ploše u Benešova nad Ploučnicí mělo v nočních hodinách návštěvu. Ta však nepřišla s dobrými úmysly. Zůstalo po ní násilně odmontované víčko nádrže a odčerpaných sto litrů nafty. Případem se zabývají místní policisté. Jestli se jim podaří pachatele chytit a usvědčit, bude muset čelit hrozbě až dvouletého vězení pro krádež vloupáním.
 
 
 
por. Vojtěch Haňka
tiskový mluvčí
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293
Děčín, 14.10.2010
 

vytisknout  e-mailem