Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději obviněni z vykrádání domů

ÚSTÍ NAD LABEM - Pozornost zlodějů směřovala na rozestavěné domy. 

Policejní komisař sdělil obvinění dvěma pachatelům (35,30) z trestného činu Krádeže a Poškozování cizí věci. Obvinění se ve čtyřech případech (Severní Terasa, Střekov, Valtířov a Libouchec) dopustili krádeží nářadí. Převážně ovšem využívali rozestavěných rodinných domů, kde kradli stavební nářadí (rozbušovačky, motorové pily, míchačky atd.). Toto odcizené nářadí dále rozprodávali. Svým jednáním majitelům způsobili škodu kolem 102 tisíc korun a hrozí jim trest odnětí svobody až do výše 3 let.

Kupoval kradené věci
Ústečtí policisté ve zkráceném přípravném řízení ukončili případ Podílnictví, kdy 30letý muž zakoupil od zloděje různé věci i přesto, že věděl, že pochází z trestné činnosti. Za uvedené jednání pachateli hrozí trest odnětí svobody až 2 roky nebo peněžitý trest.

Z lupu odjel na kole
Policejní komisař sdělil obvinění 32letému muži z trestného činu Krádeže a Porušování domovní svobody. Obviněný se s dalším spolupachatelem vloupal do kočárkárny a rodinného domu. Z kočárkárny odcizil dvě horská kola a dětský kočárek. Z rodinného domu další horské kolo, šperky a peníze. Svým jednání způsobil škodu kolem 36 tisíc korun.

Obviněný kradl měděné kabely
Policejní komisař sdělil obvinění 23letému muži z trestného činu Krádeže a Poškozování a ohrožování provozu obecně prospěšného zařízení. Obviněný v pěti případech na železniční trati odsekl měděné kabelové propojky a tím došlo k poruše na zabezpečovacím zařízení trati. Uvedeným jednání poškozené společnosti způsobil škodu kolem 242 tisíc korun a hrozí mu trest odnětí svobody až do výše 3 let. V minulosti byl za obdobnou trestnou činnost již odsouzen.

vytisknout  e-mailem