Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Senioři obětmi podvodníků

LOUNY - Okradení důchodci; Vloupání do stánku...  

Okradení důchodci

Seniorský pár v Radíčevsi se nechal ve čtvrtek, krátce po poledni, obelstít podvodníky. K sobě do domu si pozval muže a ženu, ve věku asi 40 let, snědé pleti, kteří se údajně vydávali za pracovníky energetiky a přišli jim vrátit přeplatek ze elektřinu v hodnotě 1 000 Kč. Přitom použili známou báchorku, že mají u sebe pouze pětitisícovou bankovku a požádali manžele o vrácení nazpět. Poté už následoval známý scénář. V nestřežený okamžik muž z uvedené dvojice odcizil seniorům z ložnice peněženku s finanční hotovostí ve výši 25 000 Kč a utekl oknem. Poškozený manželský pár tak zbytečně přišel o svoje úspory.  

Stále dokola policisté nabádají hlavně starší občany, aby byli obezřetní, nikoho cizího k sobě nepouštěli do bytu a nenechali se nalákat na  různé lži podvodníků nebo podomných prodejců. Chraňte si svůj majetek!

Vloupání do stánku

Opakovaně se vloupal do stánku v obchodním domě Norma v Žatci neznámý pachatel. Ve čtvrtek, po 18. hodině, vnikl násilím do prodejních prostor a přisvojil si dosud nezjištěné množství povlečení, dále hraček a bižuterie, ale také cukrovinek. Předběžně byla škoda vyčíslena na bezmála čtyřicet tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškozování cizí věci, po pachateli pátrají.

Špalky nahradily kola

Do jedné řadové garáže v Nečišské ulici v Dobroměřicích se v minulých dnech vloupal neznámý pachatel. Ze zde zaparkovaného vozidla zn. Suzuki demontoval a následně odcizil čtyři zimní pneumatiky zn. Barum včetně plechových disků a pozinkovaných prachovek středů kol. Auto zloděj podložil dřevěnými špalky. Způsobená škoda byla celkem vyčíslena na 13 340 Kč.

Vloupání do restaurace

Ze středy na čtvrtek se vloupal do restaurace v Cítolibech neznámý poberta. Odcizil cigarety různých značek, alkoholické nápoje, ale i mobilní telefon, který nalezl v prostoru za výčepem. Zatím byla vyčíslena pouze předběžná škoda, která činí 12 tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže, po pachateli pátrají.

 

vytisknout  e-mailem