Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvodníci využili důvěřivosti nezletilé

TEPLICE - Policisté nabádají občany k opatrnosti. 

V neděli v 16.45 hodin došlo k loupeži v Oseku v Hrdlovské ulici. Dva neznámí pachatelé(muž a žena) po  zazvonění  nejprve vnikli neoprávněně do náhodného bytu, kde  doma byla pouze nezletilá 11letá dívka.Po vstoupení do chodby  bytu požádali nezletilou o  sklenici vody a když jim jí podala a požádala je, aby  odešli, tak muž  začal z přepravky v chodbě brát nasáčkovaný česnek a žena nezletilé bránila  vstupu  do chodby. Poté, co jim dívka řekla, že se vracejí domu rodiče, tak z bytu odešli, aniž  by cokoli odcizili.
Následně se vydali do nedaleké prodejny, kde  nejdříve  po prodavačce požadovali cigarety a pití. Když prodavačka  odmítla,  tak jí začala žena nadávat a vešla  za prodejní pult,  kde jí chytila za obě ruce. Toho využil muž, který se nahnul přes prodejní pult  a  vzal nejméně 2 kartony cigaret . To jim však nestačilo a požadovali ještě peníze. Prodavačka jim z obavy o svůj život  a zdraví vyhověla a z kasy jim vydala finanční hotovost. Při odchodu si vzali další kartony cigaret různých značek  a oba z obchodu odešli.
Policisté nabádají občany, aby  si v žádném případě do bytu nikoho cizího nepouštěli a především poučili své děti ,aby v jejich nepřítomnosti nikomu neotvírali. V případě, že by mohl kdokoliv poskytnout nějaké informace k výše uvedenému případu, ať zavolá na linku 158, nebo se obrátí na kteroukoliv policejní služebnu. Po pachatelích policisté intenzivně pátrají.

vytisknout  e-mailem