Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bez dovolení si půjčil vozidlo

LOUNY - Zahájení trestního stíhání, Vloupání do motorestu, Krádež vozidla  

Zahájení trestního stíhání

Obviněný si dne 27. 2. 2009 převzal usnesení o zahájení trestního stíhání dle § 160 odst. 1 trestního řádu pro trestné činy „Neoprávněné užívání cizí věci“ a „Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění“, kterých se dopustil dne 29. 11. 2008, kdy si bez povolení a vědomí svého zaměstnavatele z areálu firmy v Žatci, kam měl volný přístup, vzal firemní vozidlo Ford Tranzit, se kterým následně v Žatci ulici Husova způsobil dopravní nehodu. Zde vlivem nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu a povaze vozovky a dopravní situaci nezvládl řízení a naboural do tří zde zaparkovaných vozidel, poté z místa nehody ujel a vozidlo zaparkoval zpět do areálu firmy. Obviněný řídil vozidlo, ačkoli není držitelem řidičského oprávnění na žádnou skupinu. Způsobená škoda byla vyčíslena na 340 000 Kč.

Vloupání do motorestu

Dne 2. března 2009 byly orgány obvodního oddělení Policie ČR Louny zahájeny úkony trestního řízení podle § 158 odst. 3 trestního řádu pro trestný čin „Krádeže“, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel tím, že v době od 1. 3. do 2. 3. 2009 po rozbití skleněné výplně u okna vniknul do motorestu ABC v obci Chlumčany a přitom zde poškodil hrací automaty a odcizil finanční hotovost. Celková škoda byla vyčíslena na 29 050 Kč.

Krádež vozidla

Dne 2. března 2009 odcizil dosud neznámý pachatel nezjištěným způsobem osobní vozidlo VW Golf, bílé barvy. Vozidlo bylo zaparkováno v Lounech, ulice Štefánikova. Celková škoda byla vyčíslena na 40 000 Kč.

vytisknout  e-mailem