Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dopravní nehodu mnozí nečekali.

BŘECLAVSKO: Studenti se dověděli spoustu zajímavých informací.  

Hustopeče - V Hustopečích se včera ráno odehrávala simulovaná dopravní nehoda. Těžce zraněná cyklistka, zakrvácená řidička osobního auta, příjezd sanitky i šetření události ze strany policistů – to všechno mohli zhlédnout studenti SOŠ a SOU Hustopeče. V další části, která byla komentovaná, se studenti podrobněji dověděli, co všechno mají za úkol složky IZS a také obdrželi rady, jak mají postupovat v případě, kdyby se do obdobné situace dostali oni sami.

Po ukončení ukázky se studenti rozdělili na skupiny a prošli jednotlivá stanoviště, která pro ně byla připravena. Ze strany Policie ČR obdrželi spoustu informací, které se vztahovali zejména k dopravě. Podrobně jsme rozebrali nehodovost v našem regionu a zaměřili jsme se hlavně na její  následky. Kolegové z dopravního inspektorátu se studentům ochotně věnovali i při praktických ukázkách. Skupinky se mohly např. podívat, jak se provádí dechová zkouška na alkohol či test na zjištění přítomnosti drog. Řada přišla také na otázky týkající se personálních záležitostí. Studenti se dověděli základní informace o tom, co je potřeba splnit, kdyby se rozhodli rozšířit naše řady.

Podle ohlasů se akce vydařila. Věříme, že přinesla studentům spoustu nových a nevšedních zážitků, které jim pomohou zejména v praktickém životě.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 20. května 2016

Odkazy do noveho okna

1 dopravní nehoda

1 dopravní nehoda 

Detailní náhled

2 dopravní nehoda-šetření

2 dopravní nehoda-šetření 

Detailní náhled

3 komentování

3 komentování 

Detailní náhled

4 komentování_1

4 komentování_1 

Detailní náhled

5 přednáška personalisty

5 přednáška personalisty 

Detailní náhled

6 přednáška

6 přednáška 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem