Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dohled u přechodů pro chodce i beseda pro nejmenší

BŘECLAVSKO: Probíhá akce "Zebra se za Tebe nerozhlédne". 

Břeclavsko - Dnes ráno jsme spolu s dopravními policisty zamířili do Velkých Bílovic. V rámci preventivní akce „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ jsme se snažili zvýšit bezpečnost chodců v silničním provozu. Zejména jsem se věnovali malým školákům, kteří přecházeli silnici při cestě do školy. Cílem tohoto projektu, jehož partnery jsou BESIP i Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR, je preventivně působit na chodce i další účastníky silničního provozu, aby si osvojovali dodržování základních pravidel bezpečného přecházení vozovky.

Bohužel při této akci nešlo přehlédnout některé zásadní prohřešky ze strany řidičů – rodičů. Většina z nich přepravovala malé děti na zadních sedadlech bez použití autosedaček či  jakéhokoliv zádržného systému. Nepřipoutání dětí nelze ospravedlňovat ani výmluvou, která se nám od řidičů většinou dostávala, prý popojíždí pouze krátký úsek cesty.
  
V rámci prevence jsme první vyučovací hodinu uspořádali v místní základní škole besedu s dopravní tématikou. Probrali jsme pravidla, která musí dodržovat chodci i cyklisté a nezapomněli jsme zmínit také správné cestování ve vozidlech. Věříme, že si malí školáci vezmou naše rady k srdci a některé připomenou i svým rodičům. My jim přejeme nejen šťastné vykročení do nového školního roku, ale hlavně bezpečné počínání v silničním provozu.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 2. září 2015
Odkazy do noveho okna

DBAZebra1

DBAZebra1 

Detailní náhled

DBAZebra2

DBAZebra2 

Detailní náhled

DBAZebra3

DBAZebra3 

Detailní náhled

DBAZebra4

DBAZebra4 

Detailní náhled

DBAZebra5

DBAZebra5 

Detailní náhled

ZŠ beseda1

ZŠ beseda1 

Detailní náhled

ZŠbeseda2

ZŠbeseda2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem