Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dávejte si na své věci pozor-AKTUALIZACE

HODONÍNSKO: Došlo k dalším krádežím  

Během minulého týdne se staly tři případy, kdy si majitelé řádně nehlídali své věci a přišli o ně. Máme nahlášené další dva podobné případy.
První se stal v Hodoníně v odpoledních hodinách během víkendu. Šestadvacetiletý mladík odcházel z bytu s batohem na zádech, když si vzpomněl, že nemá klíče od vozidla. Proto se pro ně vrátil, ale batoh si odložil na společné chodbě před dveře bytu. Když se vrátil, batoh našel  ležet o patro níže na schodišti. Bohužel už chyběla peněženka s osobními doklady, platební karta a finanční hotovost, vše v částce kolem 5 tisíc korun.   

AKTUALIZACE: Případ odcizeného batohu v činžovním domě je vyřešen. Díky kamerovému systému naši policisté poznali známou tvář a přišli si pro zlodějíčka domů. Ten se ke krádeži přiznal a vrátil odcizenou peněženku s platební kartou. Finanční hotovost 200 korun stihnul utratit. Nyní 26-letá známá hodonínská firma čelí podezření z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který mu hrozí až dva roky vězení.

O víkendu došlo také k druhé krádeži. Třicetiletá žena se šla bavit na diskotéku v Kyjově. Zatím neznámý zloděj využil její nepozornosti a odcizil jí z volně odložené kabelky peněženku, ve které měla osobní doklady a platební kartu, naštěstí však bez přiloženého PIN kódu.

nprap. Radka Polášková

vytisknout  e-mailem