Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krajská dopravně bezpečnostní akce

KARLOVARSKÝ KRAJ – Zaměřená na zákaz telefonování.  

V úterý dne 20. října 2015 proběhla na silnici R/6 v celém jejím úseku krajská dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřená na dodržování zákazu telefonování řidičů nákladních vozidel a zda se řidiči plně věnují řízení vozidla.

Za pomoci monitorovacího autobusu krajští dopravní policisté během dopravně bezpečností akce zjistili 12 přestupků u řidičů nákladních vozidel. Čtyři řidiči za jízdy telefonovali a jeden měl na přístrojové desce položený notebook, který z velké části bránil ve výhledu z vozidla. Řidiči se také dopustili dalších přestupků jako například porušení rychlosti, nepoužití bezpečnostních pásů nebo měli nevyhovující technický stav vozidla.  Všichni přestupci byli na místě vyřešeni blokovou pokutou.
VIDEO
 
Upozorňujeme všechny řidiče, že podle zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích jsou povinni věnovat se plně řízení vozidla a sledovat situaci v provozu na pozemních komunikacích. Při jízdě vozidlem nesmíte držet v ruce telefonní přístroj nebo jiné záznamové zařízení. Je to velice nebezpečné a chvilkou nepozornosti můžete způsobit dopravní nehodu, která muže mít fatální následky. Podobné akce budou i nadále pokračovat.
 
nprap. Kateřina Krejčí
22. 10. 2015

vytisknout  e-mailem