Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Krás(y)ky noční Prahy

Praha 21. prosince 2012 – Při realizaci případu s krycím názvem „TOWER“ zadrželi detektivové skupinu osob, která měla vydělávat na poskytování sexuálních služeb ve dvou pražských nočních podnicích.  

Na případu pracovali detektivové řadu měsíců. Samotnou realizaci spustili v době, kdy probíhaly přípravy oslav výročí vzniku jednoho z klubů. Rozsáhlé akce se v noci z 28. na 29. listopadu 2012 zúčastnilo více jak 200 detektivů, vyšetřovatelů a techniků ÚOOZ. Následně bylo provedeno celkem 15 domovních prohlídek a 12 prohlídek jiných prostor a pozemků, při kterých byly zajištěny listinné materiály, finanční hotovost, mobilní telefony, počítače a další věci důležité pro trestní řízení. Zajištěny byly i nemovitosti v hodnotě přes 200 milionů korun.
 
4 ženy, 11 mužů
Patnáct osob ve věku od 20 do 46 let, s trvalým pobytem v Praze a okolí, se mělo podle obvinění jako organizovaná zločinecká skupina dopustit zločinu kuplířství, za což jim v případě prokázání viny hrozí až desetileté tresty odnětí svobody. Organizátorem a vůdčí osobností skupiny měl být podle detektivů šestačtyřicetiletý majitel nočních podniků, kde měly být sexuální služby nabízeny, který se často a dlouhodobě zdržuje ve své nemovitosti v Thajsku.
Celá skupina měla sjednávat a následně kořistit z prostituce provozované za tímto účelem několik let v nočních podnicích DARLING CABARET a SEXY SAUNA CLUB v ulici Ve Smečkách v centru Prahy.
 
DARLING CABARET
Oficiálně funguje od roku 2001 jako kabaret s tanečním a hudebním představením. Ubytovací prostory, které jsou součástí klubu, však podle obvinění slouží k poskytování sexuálních služeb některými z přítomných dívek a žen. Provozovatelé měli z tanečnic vybírat prostitutky, stanovovat výši ceny za poskytované služby, aktivně zasahovat do chodu celého podniku, včetně poskytování sexuálních služeb, a z provozované prostituce kořistit. Za sexuální služby zaplatil zákazník cca 5.000,- Kč za hodinu. Provozovatelům podniku mělo jít z této částky 40%.
 
SEXY SAUNA CLUB
Tento noční podnik, fungující cca od roku 2008, je prezentován jako luxusní pánský erotický klub nabízející zájemcům sexuální služby a masáže. V prostorách podniku je k dispozici bazén s vířivkou, sauna a infrasauna. Sexuální služby zde měly být poskytovány v boxech umístěných vedle hlavní společenské místnosti nebo v pokojích, které se nacházejí v horních patrech objektu.
Ceny za poskytnuté sexuální služby se zde měly pohybovat cca od 3 do 5 tisíc korun za hodinu. Erotické masáže pak klienta vyšly řádově od 900 do 1600 korun.
 
Obvinění jsou na svobodě
Ženy a dívky pracující v obou podnicích měly být pod hrozbou finančních pokut náležitě poučeny, že nesmějí sdělovat interní informace o chodu klubu a provozování prostitutce. V době samotné realizace se v obou podnicích pohybovalo cca 80 společnic, striptérek a prostitutek. Samotné prostitutky ve věku od 18 do cca 25 let pocházely prakticky ze všech sociálních a vzdělanostních vrstev.
Na případu detektivové dále pracují. K překvapení samotných detektivů i vedení útvaru neakceptoval Obvodní soud Praha 1 žádný z osmi návrhů na vazbu a všichni obvinění jsou proto stíháni na svobodě.
Věc dozoruje Obvodní státní zastupitelství Praha 1.

vytisknout  e-mailem