Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Aplikace Neplatné doklady rozšířena

o zveřejnění čísel ztracených a odcizených zbrojních průkazů a zbrojních licencí na internetu. 

Dnem 6. října 2010 byla na internetových stránkách ministerstva vnitra http://www.mvcr.cz  (záložka „Služby pro veřejnost“ – Neplatné doklady) a na internetových stránkách policie http://www.policie.cz  (záložka „Databáze“ – Neplatné doklady) rozšířena nabídka uveřejňovaných neplatných dokladů o ztracené nebo odcizené zbrojní průkazy a zbrojní licence.

Uveřejňování čísel ztracených a odcizených zbrojních průkazů a zbrojních licencí je v souladu s ustanovením § 73 odst. 3 zákona č. 119/2002 Sb., (zákon o zbraních), podle kterého je policie oprávněna podnikatelům v oboru zbraní a střeliva poskytovat čísla ztracených nebo odcizených zbrojních průkazů a zbrojních licencí. Účelem tohoto ustanovení je zamezit případným nákupům zbraní a střeliva na pohřešovaný zbrojní průkaz nebo zbrojní licenci.

Odbory služby pro zbraně a bezpečnostní materiál krajských ředitelství policie v nejbližší době ukončí dosavadní praxi spočívající v předávání seznamů čísel pohřešovaných dokladů podnikatelům v oboru zbraní a střeliva, kteří mají přístup k internetu.


plk. Mgr. Bc. Milan Komárek
ředitel Ředitelství služby pro zbraně a bezpečnostní materiál
15. 10. 2010
 

vytisknout  e-mailem