Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Antifetfest

Amatérská filmová soutěž s tímto názvem se v Praze koná pravidelně již od roku 2008. Jejím pořadatelem je Magistrát hl. m. Prahy ve spolupráci s městskými částmi Praha 1 – 22.  

Do soutěže se mohou hlásit maximálně pětičlenné týmy z pražských škol, školských zařízení a nízkoprahových klubů. Původní zaměření na problematiku drogové závislosti se během následujících let od vzniku této soutěže značně rozšířilo. Krátké filmy, které mohou dosahovat maximálně délky 15 minut, se v současné době zaměřují na různé oblasti rizikového chování mladé generace. Žáci a studenti ve svých filmech chtějí své vrstevníky upozornit na nebezpečí spojená s užíváním návykových látek, dále na šikanu, kyberkriminalitu, rasizmus či trestnou činnost. V posledních letech se v soutěži objevují filmy s problematikou domácího násilí, poruch příjmu potravy i sebepoškozování a sebevražd.
 
Každý rok se zvyšuje počet přihlášených filmů a z některých škol se do soutěže hlásí i více školních „filmových“ týmů. Filmy jsou hodnoceny ve dvou kategoriích, ta první je určena žákům základních škol a ta druhá studentům středních škol a odborných učilišť.
 
Policisté z Preventivně informačního oddělení Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy mají své zastoupení v porotě, která vybírá nejúspěšnější filmy. Již několik let také policejní preventisté využívají dostupnosti všech přihlášených filmů na internetových stránkách soutěže www.antifetfest.cz. Nabídku vlastních preventivních filmů tak mohou dle potřeby rozšiřovat o aktuální témata a vhodně doplnit přednášku či besedu krátkým soutěžním filmem. Myšlenka Antifetfestu se tím uvádí do praxe a navíc motivuje další žáky a studenty k zapojení do soutěže a nepřímo je také nutí k zamyšlení, co sami považují za reálné nebezpečí své generace.
 
por. Bc. Ladislav Beránek - 20. 5 .2013
Odkazy do noveho okna

Antifetfest - výřez z plakátu

Antifetfest - výřez z plakátu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem