Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Anonymní telefonování

Pátrací akce na Železnorudsku 

        V úterý 3. ledna letošního roku telefonoval neznámý muž na tísňovou linku číslo 112 dvakrát kolem 6.30 hodin, který se nepředstavil ani neuvedl místo, kde se nachází. Muž byl v kritickém psychickém stavu, zeptal se na účinky dvou jmenovaných léků a telefonní hovor ukončil. Pracovníci linky 112 oznámili skutečnosti týkající se telefonátu na policii. Policisté počali zjišťovat vlastníka telefonního čísla. V průběhu dopoledne bylo zjištěno, že by se mohl pohybovat v okolí Železné Rudy a Špičáku.
     Podle dosud zjištěných skutečností policisté ve spolupráci s horskou službou ve dvanáct hodin vyhlásili pátrací akci. Do pátrací akce byli zapojeni policisté z obvodního oddělení Železná Ruda a služby kriminální policie a vyšetřování z Klatov i členové Horské služby ze Železné Rudy. Zúčastnění se rozdělili do několika pátracích skupin a procházeli různá místa v okolí Železné Rudy i v samotném městě. Dále se zaměřili i na okolí Prášil, Debrníku, Alžbětína, Špičáku, Pancíře a Černého jezera, ale pátrání bylo negativní.
     V rámci pátrání v 19.15 hodin byl nalezen v přízemí domu 41 letý muž z Plzně, který již užil léky a měl rozepsaný dopis na rozloučenou. Na místo byla přivolána záchranná služba a muž byl převezen do nemocnice v Klatovech.

 

nprap. Ladmanová Dana

4.1.2012

vytisknout  e-mailem