Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Anonymní oznámení o uložení bomby

KLADENSKO Policisté úspěšně vypátrali podezřelé dívky, které oznamovaly bombu. 

Kladenští policisté pátrali po anonymním oznamovateli, který v sobotu 17. prosince 2016 po devatenácté hodině oznámil na tísňovou linku 112, že v centru Kladna je bomba. Několik minut po prvním anonymním telefonickém oznámení o uložení bomby se opět ozval dívčí hlas na linku 112 se stejným obsahem oznámení.

Policejní hlídky okamžitě vyjely do centra Kladna a přilehlých ulic provádět šetření a pátrat po podezřelé oznamovatelce. Následným policejním šetřením policisté vypátrali v autobuse městské hromadné dopravy po Kladně podezřelou mladistvou osobu s mobilním telefonem, z kterého byla učiněna oznámení na linku 112 o uložení bomby v centru Kladna. Dívka byla zajištěna a převezena na policejní služebnu k podání vysvětlení.

Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že obě  telefonní oznámení byla prováděna dvěma   nezletilými  děvčaty ve věku jedenáct a dvanáct let, k čemuž využili mobilní telefon mladistvé dívky.

Kriminalisté nyní případ prošetřují  jako podezření z trestného činu šíření poplašné zprávy. Nadále probíhá šetření celého případu.

Policie varuje všechny občany  věkových kategorií, že se těmito anonymními telefonáty dopouští  protiprávního jednání, které je kvalifikováno jako trestný čin šíření poplašné zprávy.

Policie dále upozorňuje občany, že v rámci těchto pátracích akcí po anonymním oznamovateli   je ke kontrolní činnosti nasazen zvýšený počet policejních hlídek. Vzhledem k profesionalitě a vynaloženému úsilí bývá při dopadení  pachatele těchto telefonátů ve většině případů úspěšné ukončení akce se zadržením podezřelého oznamovatele viníka.  

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

20. prosince 2016

vytisknout  e-mailem