Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Anonym vyhrožuje výbuchem školám v kraji

ZLÍNSKO: Za šíření poplašné zprávy mu hrozí až tři roky za mřížemi.  

 Včera odpoledne přijali policisté na tísňové lince 158 několik oznámení ze středních škol v celém Zlínském kraji o tom, že ve školách je umístěna bomba. Tato informace měla být obsahem emailu, který obdrželo prozatím 12 škol v kraji. Policisté zjistili, že se jedná o anonymní email, v němž autor vyhrožuje umístěním bomby a jejím výbuchem v pátek v ranních hodinách.
 
Učinili tedy ve spolupráci s řediteli jednotlivých středních škol nezbytná opatření k zabránění bezprostředního nebezpečí. Evakuovali jsme několik tisíc žáků a učitelů, prohledali místnosti, školy jsme uzavřeli a nepřetržitě je střežíme. Některé ze škol jsou umístěny v budovách, v nichž sídlí firmy, proto se tato opatření týkají i zaměstnanců firem. V jedné z budov jsou také byty, jejich obyvatele jsme vyrozuměli o obsahu výhružného emailu a upozornili jsme je na to, že byty musí do zítřejšího rána na nezbytně nutnou dobu opustit. Součástí některých školních budov jsou i základní či mateřské školy, proto z bezpečnostních důvodů uzavíráme celý komplex, i když na základní školy prozatím žádná výhrůžka nepřišla. Školy, kterých se tato opatření týkají, zůstanou pro žáky i všechny zaměstnance uzavřené nejméně do pátečního odpoledne.
 
Prozatím neznámý autor emailů se dopustil přečinu šíření poplašné zprávy, za který by si v případě odsouzení mohl posedět až tři roky za mřížemi.
 
 
                                                                                                              
20. listopadu 2014, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem