Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Anonym skončil v poutech

ZLÍNSKO: Policie zadržela muže, který vyhrožoval výbuchem v obchodním centru uprostřed Zlína 

V úterý 17.03.2015 v 15.46 hodin oznámil anonym z telefonního automatu na linku 158, že v obchodním centru uprostřed Zlína je uložena bomba. Policisté následně evakuovali celý objekt, nebezpečný prostor byl vyznačen páskou a lidé byli vyzváni, aby opustili i přilehlé náměstí Míru. Situace si rovněž vyžádala omezení provozu na ulici Rašínova a Dlouhá, na kterých byl provoz odkláněn po ulicích Kvítková a třída Tomáše Bati.

O hodinu později se anonym znovu ozval na linku 158, tentokrát však z jiného telefonního automatu, se vzkazem, že bude proveden pumový útok v obchodním centru a že se policie a hasiči mají z místa stáhnout.

Souběžně s bezpečnostním opatřením probíhalo pátrání po pachateli. Díky vynikající osobní znalosti zasahujících policistů z územního odboru policie ve Zlíně byl na základě zjištěných indicií vytipován muž, který by mohl být pachatelem. Policisté provedli na území města Zlína pátrání po této vytipované osobě a necelé dvě hodiny po nahlášení hrozby výbuchem byl v areálu bývalého Svitu zadržen muž, který se při následném výslechu k anonymní hrozbě doznal. Pachatelem je 36letý muž z Karlovarska, který dlouhodobě pobývá na Zlínsku. V minulosti byl jedenkrát podmíněně odsouzen za jinou trestnou činnost. V případě, že bude muž uznán vinným, hrozí mu za přečin šíření poplašné zprávy pobyt ve vězení až na tři léta.

Do zvládnutí celé akce bylo zapojeno celkem 55 osob, z toho 30 příslušníků policie a dále příslušníci hasičského záchranného sboru a strážníci městské policie. Bezpečnostní opatření skončilo v 19.00 hodin. Žádný podezřelý předmět nebyl v prostorách dotčeného obchodního centra nalezen a prostory byly opět zpřístupněny.

18. března 2015, mjr. PhDr. Pavel B. Stránský, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem