Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Anonym oznámil radioaktivní předmět na vlakovém nádraží v Liberci

LIBEREC - Policisté muže, který na tísňovou linku volal, vzápětí vypátrali v centru města. Nyní mu pro šíření poplašné zprávy hrozí až tříletý trest vězení. 

Ve středu 30. ledna 2019 krátce před desátou hodinou večer oznámil anonym, mužský hlas, na tísňové linky 112 a 158, že nechal na hlavním vlakovém nádraží v Liberci zvláštní zásilku - radioaktivní předmět, který našel doma. Operační důstojník neprodleně na místo vyslal policejní hlídky, včetně policejního psovoda. Na venkovním parapetu okna napravo od vchodových dveří do hlavní haly se skutečně nacházel nějaký předmět, který policisté zajistitli. Jednalo se o plastový proudový chránič, který hasiči proměřili. Předmět nevykazoval žádné hodnoty radiace.

Na základě informací od všímavých občanů měl muž na nádraží vyřvávat a poté utéct směrem do centra k Fügnerově ulici. Policisté později muže, který volal, vypátrali v centru města. Snažil se před nimi utíkat a následně  proti nim vytáhl i nůž. Policisté muže spacifikovali, aniž by někoho stačil zranit.  Muž byl ve špatném psychickém rozpoložení a byl na místě předán do péče Zdravotnické záchranné služby. Jednalo se o 37letého muže z Liberecka. 

Případem se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení Liberec - Vápenka, kteří již v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu "šíření poplašné zprávy", za který nyní hrozí 37letému muži až tříletý trest odnětí svobody. 

Provoz v okolí nádraží nebyl v danou dobu nijak omezen. 

Poděkování za spolupráci patří veřejnosti.
 

31. 1. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem