Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Anonym odhalen

Vyhrožoval bombou, nyní mu hrozí tři roky za mřížemi 

Objasnění případu uložení bomby
 
      Dne 16. února letošního roku, v deset hodin dopoledne, bylo nahlášeno anonymem na linku 112, že v Komerční bance, v Rakovníku, je uložena bomba a k jejímu výbuchu dojde v dopoledních hodinách.
     Celá budova a prostory okolo ní byly vyklizeny a zajištěny. Na místě činu se nacházeli všichni policisté, kteří byli ve službě. Byl povolán policejní pyrotechnik, který za pomoci služebního psa celou budovu prohledal. Nebyl zjištěn žádný předmět, který by připomínal bombu. Krátce po jedenácté hodině dopolední byla akce ukončena a do budovy se mohli vrátit všichni zaměstnanci i občané. Věc si na místě převzala služba kriminální policie a vyšetřování, která ve věci zahájila trestní stíhání proti neznámému pachateli pro podezření z trestného činu šíření poplašné zprávy.
      Kriminalisté se zaměřili na výslechy zaměstnanců banky a přilehlého okolí. Vytěžovali se kamerové záznamy města. Kriminalisté spoléhali na svou místní znalost a pomoc občanů. Vše se vyplatilo i právě díky všímavosti občanů. Kriminalisté se začali ubírat směrem, kam je vedly indicie a brzy bylo zjištěno, že pachatel uvedeného činu je dvaatřicetiletý cizinec, který ovšem v České republiky žije již mnoho let. V současné době bydlí v Rakovníku, kde následně kriminalisté na základě příkazu soudu provedli i domovní prohlídku, při které byly zajištěny věci, které muže usvědčovali ze spáchání tohoto trestného činu.
    Cizinec jakékoliv obvinění popírá, ovšem kriminalisté shromáždili dostatečné množství důkazního materiálu, díky kterému mohli v uplynulých dnech sdělit obvinění z výše uvedeného trestného činu. Za tento čin muži hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. V současné době je vyšetřován na svobodě, kde vyčkává na soud a jeho rozsudek.

nprap. Jana Žáčková

6. března 2012

vytisknout  e-mailem