Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Anonym nahlásil tři bomby

V Trutnově a Svobodě nad Úpou 

Dnešního dne ve středu 7. července 2010 kolem půl deváté ranní oznámil na linku 158 z veřejného telefonního automatu ve Svobodě nad Úpou ženský hlas, že na třech místech je uložena bomba.
Neznámá žena policistům sdělila, že nástražný výbušný systém je umístěn ve třech peněžních ústavech v Trutnově a Svobodě nad Úpou.

Na místo byli vysláni hasiči, havarijní služba energetické a plynárenské společnosti. Dále pak byl povolán psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání výbušnin. Zároveň došlo k evakuaci klientů a zaměstnanců všech tří bank a okolních obchodů. Provoz byl přerušen do doby uzavření vyšetřování ze strany policie.

Za posledních 14 dnů se jedná již o druhý podobný případ. Zdali se jedná o stejnou ženu, nyní prověřují policisté, kteří na případu intenzivně pracují.

V současné době probíhá kontrola všech objektů, kde by se mohla bomba nacházet. V okolí peněžních ústavů je omezena doprava do doby, než bude celá akce ze strany policie ukončena. Anonym, který bombu na linku 158 nahlásil, je podezřelý ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy, za který může soud udělit trest odnětí svobody od šesti měsíců do třech let nebo zákaz činnosti.

O dalším průběhu uvedeného případu bude veřejnost ihned informována.

13:00 hod.
Policie ukončila se speciálně vycvičeným psem ohledání místa činu. Policisté zkontrolovali budovy a blízké okolí, kde by se měl nacházet nástražný výbušný systém. Prověrka skončila s negativním výsledkem. Všechna omezení ze strany policie byla zrušena a peněžní ústavy se opět vrátily do běžného provozu. Žádná z evakuovaných osob nebyla zraněna.

Policie České republiky žádá širokou veřejnost, aby v případě jakékoliv informace týkající se těchto případů a nebo podezřelé osoby zavolali na bezplatnou linku 158 nebo kontaktovali policisty na jekékoliv služebně policie.   

Čtěte také: Anonym oznámil v Trutnově bombu

Byly na místě:  Krkonošský deník, Trutnovinky

por. Bc. Jiří Prouza
7. 7. 2010

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem