Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Anonym hrozil výbuchem firmě v Otrokovicích

ZLÍNSKO: Ve vězení může strávit až osm let. 

Dnes o půl deváté jsme přijali oznámení o anonymním emailu, který přišel do jedné z firem v Otrokovicích. Pisatel v něm vyhrožoval uložením výbušniny a žádal výkupné v bitcoinech.

Na místo vyslal operační důstojník dostupné policejní hlídky, přijeli také hasiči a strážníci Městské policie z Otrokovic. Policisté zapáskovali místo události, aby zamezili vstupu a evakuovali z firmy více než 200 osob. Po zjištění bližších informací rozhodl velitel zásahu o evakuaci další pobočky stejné firmy v Holešově, kde policisté evakuovali dalších asi 65 osob.

Mezitím dorazil na místo policejní psovod se psem Bilem, specialistou na vyhledávání výbušnin, který postupně prohledal objekty firmy. Poté následovala ještě policejní prohlídka.

O půl druhé ukončil velitel zásahu prohlídku prostor firmy v Otrokovicích, krátce před třetí hodinou odpoledne ukončil prohlídku také v pobočce v Holešově.

Po pachateli, který se pravděpodobně dopustil zločinu vydírání, pátrají kriminalisté. V případě jeho dopadení mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

15. února 2023, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Místo události

Místo události 

Detailní náhled

Policejní pes Bil

Policejní pes Bil 

Detailní náhled

Uzavřený prostor

Uzavřený prostor 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem