Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Anonym hrozil bombovým útokem

V pátek 6.3.2009 ve 14.03 hodin přijali policisté Inspektorátu cizinecké policie Praha – Ruzyně informaci o neznámém muži, který ve 13.15 a ve 13.25 hodin telefonoval na recepci hotelu Holliday Inn a tam oznámil, že má na svém těle umístěné bomby, které hodlá odpálit a poté zavěsil. Podle informací oznamovatele měl muž podnapilý hlas a volal z telefonního automatu hotelu, který je umístěn v Terminálu 1 ruzyňského letiště.  

Na základě telefonátu byla zvýšena bezpečnostní opatření ve veřejném prostoru letiště a byly zahájeny vyšetřovací úkony směřující k dopadení pachatele. Kromě policistů ICP Praha Ruzyně se do opatření zapojila také skupina pyrotechniků a psovodů. Na základě výpovědí svědků a pomocí záznamů kamerového systému byla ve 14.30 hodin zadržena podezřelá osoba, která byla v inkriminovanou dobu spatřena v blízkosti místa činu. Po hlasové identifikaci oznamovatel uvedl, že si je téměř jist, že se jedná o volajícího. Policistům byla osoba volajícího z minulosti dobře známa, jednalo se o dvacetiletého muže z Postoloprt, který se na ruzyňském letišti již několikrát dopustil protiprávního jednání, jako například bezdůvodného fyzického napadání cestujících.

 
Zadržený muž byl předán skupině kriminální police a vyšetřování, která bude dále případ šetřit jako podezření z trestného činu šíření poplašné zprávy.
 
 
 
                                                                                                                                                            mjr. Mgr. Kateřina Rendlová

                                                                                                                                                                     tisková mluvčí               

vytisknout  e-mailem