Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Anonym hrozil bombou v průmyslové zóně v Turnově

SEMILSKO - Na místě zasahovalo na dvě desítky policistů, bylo evakuováno na 70 osob, uzavřeny přilehlé komunikace. Informace o uložení bomby se naštěstí nepotvrdila. 

Dnes krátce před osmou hodinou ranní obdrželi policisté na tísňové lince 158 oznámení od jednoho ze zaměstnanců jedné z firem v průmyslové zóně v Turnově, že jim volal neznámý mužský anonym, hovořící lámanou angličtinou, informaci, že se v jejich firmě nachází bomba. Poté muž zavěsil. 

Operační důstojník neprodleně na místo vyslal několik policejních hlídek a kompletní výjezd. Na místě zasahovalo na dvě desítky policistů včetně kriminalistického technika a dvou psovodů. Po příjezdu na místo policisté zahájili evakuaci firmy a zajistili místo a jeho okolí proti vstupu nepovolaných osob. Objekt tak muselo opustit na 70 osob. Dále došlo z důvodu zajištění bezpečnosti k uzavření přilehlých komunikací. Na místo se dostavil policejní psovod ze Skupiny speciálně kynologických činností Černousy, který budovu detailně prohlédl se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání výbušnin. Prohlídkou se nepotvrdilo uložení nástražného výbušného systému. Krátce po půl dvanácté hodině byly opět zprůjezdněny uzavřené komunikace a obnoven provoz v průmyslovém areálu. Všichni zaměstnanci se mohli vrátit zpět na své pracoviště. Na místě byli přítomni i hasiči Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje a měsští strážníci. 

Případem se nyní zabývají semilští kriminalisté, kteří budou zjišťovat, kdo má anonymní oznámení na svědomí. Pachateli v případě dopadení hrozí za přečin  "Šíření poplašné zprávy"  až pětiletý trest odnětí svobody.
 

28. 2. 2022
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem