Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Anonym dopaden

Policisté během včerejšího dne museli řešit sedm případů anonymních oznámení o uložení bomby. Podezřelého muže dopadli. 

Během soboty 10. prosince 2016 zaměstnal anonymní oznamovatel desítky policistů a znepříjemnil život mnoha lidem. Jednalo se celkem o sedm vyhrůžek o uložení bomby na různých místech v Praze, které přijali operátoři tísňové linky 158. Výhrůžky se týkaly několika pražských nemocnic, náměstí a Hlavního nádraží. Policisté k těmto výhrůžkám museli přijmout adekvátní opatření a provést prohlídky těchto objektů. Například Hlavní nádraží museli celé evakuovat, nechat omezit železniční dopravu i metro. Celá tato událost znepříjemnila život několika tisícům cestujících.

Ještě během noci se policistům, konkrétně ze speciální pořádkové jednotky, povedlo v ulici Na Příkopě v Praze 1 dopadnout podezřelého devětatřicetiletého muže. Ten pak skončil na policejním oddělení pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy. Úkony trestního řízení s ním budou kriminalisté provádět až během dnešního dne po jeho vystřízlivění. Po zadržení totiž nadýchal více než dvě promile alkoholu.

Nutno také zmínit, že muž byl v minulosti již 13 krát soudně trestaný. Mimo jiné i za trestný čin šíření poplašné zprávy a vydírání, za což byl v roce 2015 odsouzen k deseti měsícům nepodmíněně. V listopadu roku 2014 totiž během jednoho dne třikrát oznámil uložení bomby na letišti Václava Havla a požadoval hodinky v hodnotě 20 tisíc korun, jinak bombu odpálí. I v tomto případě byl policisty zadržen ještě téhož dne.

por. Bc. Jan Daněk – 11. 12. 2016

vytisknout  e-mailem