Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ani vánoční svátky neodradily zloděje

Loupež na benzinové čerpací stanici.  

     Dne 26. prosince kolem 19.30 hodin došlo k loupežnému přepadení obsluhy čerpací stanice v obci Buštěhrad. Dva neznámí pachatelé pod pohrůžkou krátké střelné zbraně donutili obsluhu čerpací stanice k vydání finanční hotovosti a poté z místa odešli a následně odjeli osobním vozidlem Škoda Octavia, modré barvy s pražskou registrační značkou. Při loupeži bylo odcizeno cca 12 000,-Kč a nedošlo k žádnému zranění ani poškození majetku. Policejní hlídky se dostavily ihned na místo činu, kde provedly prvotní úkony. V současné době policisté případ prošetřují jako podezření z trestného činu loupeže a intenzivně pátrají po pachatelích. Jeden z pachatelů byl přibližně ve věku 20 až 23 let, vysoký cca 180 cm, štíhlé postavy, oválný obličej, hnědé oči, větší rovný nos a hrubší pleť. Jeho oděv byla černá látková zimní bunda, riflové lakohoty světlé barvy, tmavé boty, šedé rukavice  a černý hladký kulich. Druhý  pachatel byl vyskový cca 170 cm, ve věku kolem 20 let, štíhlé postavy, oválný obličej a hebkou pleť. Oděn byl taktéž do černé látkové zimní  bundy, riflové kalhoty modré barvy, tmavé boty a na hlavě  měl černou beranici volně spuštěnou. Policie vyzývá občany, kteří by k danému případu mohli poskytnout bližší informace,  ať už k pohybu podezřelých osob na místě loupeže nebo při odjezdu z místa přepadení, aby zavolali na linku 158.

 

Další případy

Výtržnictví - dne 25. prosince několik minut po 22. hodině bylo oznámeno, že v občerstvení v Kladně na ulici T.G.M. došlo k fyzickému napadení několika osob. Na místo se ihned dostavili policisté, kde  bylo policejním šetřením zjištěno, že na místě veřejnosti přístupném došlo k fyzickému napadení mezi podezřelými sobami r. 77,79 a 89 z Kladna a poškozenými osobami r. 72, 88 z Kladna. Podezřelí tři muži byli umístěni do policejní cely. Po provedení prvotních a procesních úkonů byli podezřelí  následující den propuštěni a v současné době jsou podezřelí z trestného činu výtržnictví. Případ je evidován ve zkráceném přípravném řízení.

Vloupání do rodinného domku - dne 23. prosince bylo oznámeno, že v době mezi 22. až 23. prosincem došlo k vloupání do rodinného domu v Kladně Kročehlavy. Policejním šetřením bylo zjištěno,že neznámý pachatel za užití násili vnikl do rodinného domu v Kladně v ulici Práce. Zde následně odcizil rozvody v předběžné hodnotě 15 000,-Kč,  jednalo se o měděné trubky, které byly již zapojené do plynového topení. Dále bylo odcizeno elektrické nářadí. Celkem způsobená škoda činila 30 500,-Kč. Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže.  

Pokus o vloupání - dne 25. prosince bylo oznámeno na linku 158, že došlo k poškození vchodových dveří do rodinného domu v obci Doksy. Neznámý pachtel svým jednáním způsobil majiteli škodu na poškození ve výši 50 000,-Kč. Případ je prošetřován jako poškození cizí věci. 

Nález mrtvoly v lesním porostu - dne 26. prosince po 12. hodině bylo oznámeno, že v lesním porostu Boroviny v Kladně Kročehlavy byla nalezena osoba, která nejevila známky života. Na místo se dostavily policejní hlídky a RZS. Přivolaný lékař na místě neshledal cizí zavinění a byla nařízena zdravotní pitva. Policejním šetřením bylo zjištěno, že poškozenou osobou je 35 letý muž z Kladna. Policisté případ prošetřují jako sebevraždu oběšením.

 

nprap. Jana Šteinerová

27. prosince 2010

 

vytisknout  e-mailem