Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ani pes vždy nezabrání vstupu nezvaného hosta

PRAHA VENKOV - ZÁPAD - Pachatel pravděpodobně psa uspal 

Policisté z OOP Řevnice a OOP Hostivice se zabývají dvěma případy, kdy ani pes nezabránil vstupu pachateli na cizí pozemek.
K prvnímu případu došlo dne 29.3.2018 v době od 23:00 hodin do 6:30 hodin následujícího dne v obci Hostivice, v ulici Kaštanová. Pachatel překonal vstupní branku pozemku rodinného domu a z prostor pod pergolou odcizil motocykl značky KAWASAKI. Majitel domu uvedl, že na pozemku má na hlídání psa, který ale neštěkal. Následným ohledáním místa byla v blízkosti vrátek nalezena prázdná papírová krabice, která byla napíchnuta na 2,5 metru dlouhý klacek. Je velice pravděpodobné, že neznámý pachatel podal psovi nějaký uspávací prostředek.

Další případ se stal v noční době ze dne 3.4.2018 na 4.4.2018 v obci Řevnice, kam byla vyslána policejní hlídka na oznámení do ulice Herrmannova, kde mělo dojít ke krádeži finanční hotovosti v bytě rodinného domu. Na místě oznamovatelka uvedla, že dveře vedoucí do zahrady byly odemčené, jelikož s rodinou obývá dům i jejich pes, který by v případě vstupu neznámé osoby štěkal a upozornil je tak na nezvaného hosta. Ten byl ale ráno apatický a spal. Policisté zatím nevyloučili, že by se mohlo jednat o podobný případ, kdy pachatel podal psovi v návnadě nějaký uspávací prostředek.

Aby se podařilo zloděje vypátrat a následně zadržet, přivítali by policisté jakékoliv informace od svědků, kteří spatřili v okolí výše uvedených nemovitostí v inkriminovanou dobu podezřelou osobu. Všechny důležité poznatky mohou občané sdělit osobně na jakékoli obvodní oddělení nebo telefonicky na bezplatnou linku 158.

por. BC. Jana Dětská
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - ZÁPAD
5. dubna 2018

vytisknout  e-mailem