Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ani o svátcích pachatelé nezaháleli

MOST - Kradli i ničili cizí majetek; Řídil auto bez vědomí majitele, bez řidičáku a podnapilý. 

Lapka se vloupal do domu, když rodina byla pryč
Neznámý pachatel v obci na Mostecku vnikl na 2. svátek vánoční na pozemek  rodinného domu a poté se dostal i do samotného objektu. Prošel celý dům, který si prohlédl, ale nic neodcizil. Obyvatelé po návratu z výletu zjistili, že doma měli nezvaného hosta. Hmotná škoda jim nevznikla.

Vánoční stromek si pořídil z cizího sklepa
Vánoční stromek marně hledal ve svém sklepě obyvatel domu na sídlišti Výslunní. Neznámý lapka vnikl do suterénu domu a tam zdolal laťky u sklepní kóje, ze které si odnesl umělý vánoční stromek, jízdní kola a další věci, vše v hodnotě 10 tisíc korun.

Zloděj věci z chatky poházel po zahradě a do rybníčku
Nevítaného hosta na zahrádce zaznamenal jeden zahrádkář v Litvínově. Ten zjistil, že kdosi vnikl na pozemek zahrady, kde se za použití násilí dostal do chatky. Uvnitř vzal různé věci jako oděvy, deky, povlečení, nářadí, plastové židle a další zařízení, které poházel po zahradě, a některé věci skončily v přilehlém rybníčku. Poškozený vyčíslil škodu na částku 7 000 korun.

Vandal poškodil zaparkovanou audinu, jiný poberta vůz značky BMW
Jednání neznámého vandala šetří mostecká policie. Ta zjišťuje, kdo v době vánoční ve starší zástavbě města Mostu poničil zaparkované osobní vozidlo. Poberta zřejmě v noční době u stojícího vozu poškodil zpětná zrcátka a další zařízení, čímž poškozenému motoristovi zanechal hmotnou škodu ve výši 22 000 korun.

Poškození motorového vozidla šetří i policisté v Litvínově. Tam nějaký poberta nezjištěným předmětem poškodil lak karosérie u zaparkovaného auta. Poškozený majitel poškození vozu odhalil na Štědrý den a případ oznámil na obvodním oddělení Policie ČR.  Vzniklá škoda byla předběžně odhadnuta na částku sedm tisíc korun.

Řídil cizí auto bez řidičáku, bez vědomí majitele a pod vlivem alkoholu
Policisté v Hamru sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněného užívání cizí věci. Muž ve věku 44 let z obce na Litvínovsku byl na návštěvě a tam si bez vědomí majitele „půjčil“ klíčky od jeho vozidla. Vozidlo poté nastartoval a z místa odjel. Ne daleko, v obci Janov ho přistihla hlídka policie. Ta u něj provedla dechovou zkoušku na alkohol, která měla hodnotu 2 promile. Muž nevlastní řidičský průkaz.

nprap. Ludmila Světláková
Most 27. 12. 2017

vytisknout  e-mailem