Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ani hranice a ani výměna značek mu nepomohly

VSETÍNSKO: Policisté z Karolinky využili přeshraniční pronásledování. 

Policisté z Karolinky využili možnosti přeshraničního pronásledování a muže, který natankoval více jak dvě stě litrů nafty a ujel bez zaplacení, se jim podařilo se slovenskými kolegy zadržet.
 
Téměř v pravé poledne na benzinové čerpací stanici ve Velkých Karlovicích natankoval řidič modré dodávky Mercedes téměř dvě stě třicet litrů nafty. S placením se nezdržoval a vyrazil směrem ke Slovensku. Tuto informaci ihned obdrželi i policisté z Karolinky a vydali se řidiče i s vozidlem pronásledovat. Cestou operačního střediska informovali i slovenské kolegy a domluvili se na spolupráci. Jeli Velkými Karlovicemi až na hlavní tah na Slovensko a po té se vydali směrem k obci Makov. To sice už byli na slovenském území, ale využili oprávnění přeshraničního pronásledování, které jim umožňuje provádět některé činnosti i na území sousedního státu. Jelikož vozidlo na hlavním tahu nenašli, vydali se zpět po druhé silnici vedoucí přes státní hranici směrem k Velkým Karlovicím. Tento tah byl úspěšný a za okamžik vozidlo ještě na území Slovenska spatřili a zastavili.
V té chvíli se na místě objevili i slovenští kolegové a společnými silami zjistili, že se jedná o devětatřicetiletého cizince. Tento opravdu natankoval a ujel bez placení a pro zhoršení svého pronásledování měnil i registrační značky vozidla.
Zloděje si do svých rukou převzali slovenští policisté.
 
 
31. srpna 2015, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

 

vytisknout  e-mailem