Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ani 27 trestů nestačilo k jeho nápravě

ZLÍNSKO: Kradl peněženky, skončil ve vazbě. 

Policejní komisař z oddělení obecné kriminality ze Zlína zahájil trestní stíhání sedmačtyřicetiletého muže z obce u Napajedel pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Vzhledem k tomu, že to rozhodně nebyly jeho první prohřešky, soudce okresního soudu ve Zlíně akceptoval návrh na jeho umístění do vazby. Svým jednáním způsobil tentokrát škodu ve výši více než 162 tisíc korun.

V prvním případě ukradl v červnu letošního roku v Uherském Brodě v zasedací místnosti peněženku se sedmi tisíci korunami a veškerými doklady. V červenci odcizil ve Zlíně z volně přístupné kanceláře jedné z pojišťoven peněženku s platební kartou a veškerými doklady. Na svou nedbalost doplatila její majitelka, která měla PIN kód platební karty uvedený přímo na ní. Zloděj ji lehce připravil o téměř třicet tisíc korun a o výběr podobné částky se pokusil, což se mu díky stanovené výši denního limitu pro výběry peněz nepodařilo. Ve stejném měsíci odcizil peněženku z kanceláře v Želechovicích nad Dřevnicí, tentokrát se sedmi tisíci korunami. Nakonec v srpnu v Přerově odcizil z kanceláře dvě peněženky s penězi a platebními kartami. Dva majitele připravil o osm tisíc korun a o výběr dalších padesáti a pětatřiceti tisíc korun se pokusil.

Identifikovat pachatele krádeží a zneužití platebních karet se policistům podařilo podle popisu svědků, kteří muže viděli, a po zhlédnutí kamerových záznamů. Muž se však policistům vyhýbal, cestoval z místa na místo, na předvolání se nedostavoval. Nakonec ho dopadli brněnští policisté. Muž se ke svým prohřeškům přiznal.

Notorický zloděj byl již sedmadvacetkrát soudně trestán, naposledy za krádeže v roce 2013. Trest si odpykal v prosinci roku 2016. Nyní mu v případě odsouzení hrozí osmadvacátý trest odnětí svobody, tentokrát až na pět let.

9. října 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem