Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Případy nelegální migrace

V týdnu od 1. do 7. srpna 2011 řešili policisté cizinecké policie celkem 69 případů, kdy cizinci na našem území pobývali v rozporu se zákonem. 

Situace na mezinárodních letištích
    Na mezinárodním letišti Praha – Ruzyně bylo zjištěno 14 cizinců, kteří na území České republiky pobývali neoprávněně po překročení doby stanovené vízem. Jednalo se o cizince devíti státních příslušností.
 
Nelegální migrace u krajských ředitelství policie
     V 31. týdnu bylo zjištěno na území České republiky 55 cizinců při nelegálním pobytu. Do Přijímacího střediska cizinců Zastávka se s žádostí o udělení mezinárodní ochrany dostavili 3 cizinci.
Policisté například řešili:
- při pobytové kontrole v Táboře byl zjištěn slovenský státní příslušník, který pobýval na území ČR nelegálně a je veden v evidenci nežádoucích osob s platností na trvalo,
- při pobytové kontrole v Praze byl zjištěn vietnamský státní příslušník, kterému byl pobyt ukončen 14.03.2005 a je veden v evidenci nežádoucích osob s platností od 29.03.2008 do 29.03.2018.
- v Pardubickém kraji předložili 3 občané Mongolska a 3 občané Ukrajiny padělané řidičské průkazy při podání žádosti o výměnu za české řidičské průkazy.
 
tabulka kraj 22.bmp
 
 
Na základě readmisní dohody byli ze Spolkové republiky Německo vráceni 1 občan Makedonie, 1 občan Slovenska, 1 občan Egypta, 1 občan Alžírska, 1 občan Srbska, 1 občan Vietnamu a 1 občan Panamy. Z Polska byl vrácen 1 občan Vietnamu. Osoby se zákazem vstupu do SRN byly zachyceny převážně na dálnicích v osobních automobilech, v mezinárodních autobusových a vlakových linkách jedoucích z ČR do SRN.
Na základě Dublinské smlouvy byl z Francie vrácen 1 občan Ruska.
 

...

vytisknout  e-mailem