Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cizinci měli propadlá víza

V období od 25. dubna do 1. května 2011 odhalili policisté cizinecké policie celkem 75 případů nelegální migrace. Nejčastěji se jednalo o překročení délky povoleného pobytu. 

Situace na mezinárodním letišti Ruzyně
 
Na mezinárodním letišti Praha–Ruzyně bylo zjištěno 15 cizinců, kteří se zdržovali na území smluvních států schengenského prostoru nelegálně, po uplynutí doby stanovené vízem, většina jako tranzitující cestující.
 
Nelegální migrace u krajských ředitelství policie
  
Nelegálně pobývajících cizinců bylo zjištěno v uvedeném období celkem 60, nejvíce opět v Praze tj. 48,3% a to ukrajinských státních příslušníků. Většina z nich se pohybovala po území ČR po uložení správního vyhoštění, jeden zařazen v evidenci nežádoucích osob do roku 2020, opakovaně si podával žádost o mezinárodní ochranu, která byla zamítnuta. Dva cizinci byli zjištěni při krádežích v supermarketu. Další početnější skupinou byli vietnamští státní příslušníci. Tři osoby se dostavily samy s úmyslem dobrovolného návratu do země původu (povolení k pobytu ukončeno v roce 2005). Třem osobám bylo uděleno správní vyhoštění již v roce 2001,2002 a byly zařazeny v evidenci nežádoucích osob a jedna osoba se prokazovala jinou identitou. Jednomu vietnamskému státnímu příslušníkovi bylo uděleno správní vyhoštění natrvalo (v roce 1997 přicestoval na turistické vízum, od té doby nelegální pobyt). Moldavský státní příslušník přicestoval v roce 2007, podal si žádost o mezinárodní ochranu opakovaně, která byla zamítnuta, poslední platné vízum měl v roce 2007. Mongolský státní příslušník předložil cestovní doklad bez platného víza, je veden v evidenci nežádoucích osob do 31.12.2999, další se prokazoval dokladem na podobu. Po jednotlivcích se vyskytovali ostatní státní příslušnosti. V Praze se prokazoval kyrgyzský státní příslušník německým osobním dokladem a ukrajinský státní příslušník padělaným cestovním dokladem Rumunska. V Táboře bylo zjištěno šest padělaných cestovních dokladů Litvy u ukrajinských státník příslušníků. Státní příslušník Maroka se při kontrole prokazoval padělaným dokladem Belgie, který byl opatřený jeho fotografií.  

 

vytisknout  e-mailem