Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Amnestovaný vězeň řádil v restauraci

ZLÍNSKO: Výsledkem je jeden raněný a zlomený stůl. 

Policisté na Zlínsku museli řešit první případ, ve kterém hrál roli amnestovaný vězeň. Muž se totiž choval velmi agresivně v jedné restauraci ve Slavičíně.
Policejní hlídka z místního obvodního oddělení přijela vyšetřovat konflikt do provozovny kolem půl čtvrté odpoledne. Podezřelý silně opilý čtyřicetiletý muž z Přerova tam uhodil do obličeje devětapadesátiletého hosta. Dal do rány takovou sílu, že muže odhodil na stůl, který se zlomil. Podle všeho se tímto způsobem chtěl dostat k výherním automatům a host mu stál v cestě. Starší muž utrpěl drobné poranění. Pachatel odmítal s policií spolupracovat. Nadýchal 2,45 promile a reálně hrozilo, že bude ve svém nehorázném vystupování a ohrožování ostatních pokračovat. Proto ho policisté zajistili a odvezli do cely k vystřízlivění. Nakonec mu sdělili podezření z přečinu výtržnictví.
Že se muž dostal z vězení na amnestii předchozí odpoledne, dokládá výpis z  rejstříku trestů, ve kterém už má jedenáct záznamů. Jeho první kroky směřovaly do hospody, kde se opil tak, že mu hrozí návrat za mříže.
 
4. ledna 2013, mjr. Ing. Jana Macalíková
 

vytisknout  e-mailem