Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Amnestie na Jičínsku

JIČÍNSKO - Dva amnestovaní muži skončili na policejní služebně  

Na základě amnestie vydané prezidentem republiky opustily ve středu 2. ledna brány valdické věznice desítky odsouzených. Mezi nimi byli i dva sedmadvacetiletí muži, kteří se dostali na svobodu krátce před třiadvacátou hodinou.

Vzhledem k pozdní noční době přemýšleli, jak se dostanou domů. Nakonec se pěšky vydali do Jičína, kde se v jedné z restaurací řádně posilnili alkoholem. Zdrželi se až do půl druhé ráno, zaplatili útratu a poté vyrazili do nonstop herny, kde strávili zbytek noci.  I zde pokračovali v oslavě nečekaně nabyté svobody, během které se jeden z nich několikrát vzdálil. Krátce po šesté hodině ranní pak oba hernu opustili. Jeden z mužů se ale údajně pro něco vrátil. To „něco“ byly zřejmě peníze, které odcizil z přihrádky za barem. Jednalo se o částku 2.500 korun. Barman, který na krádež přišel, okamžitě vše oznámil na policii.

Hlídka následně oba muže zadržela a převezla na policejní služebnu. Odtud byli v dopoledních hodinách po provedených úkonech propuštěni. Policisté navíc zjistili, že se nedaleko uvedené herny zřejmě jeden z mužů pokusil vloupat do osobního vozidla Kia Sportage.
Jičínští policisté oba případy dále prošetřují.
 
nprap. Hana Klečalová
3. ledna 2012 v 13:44

vytisknout  e-mailem