Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Americký voják ji dostal do dluhové spirály

NÁCHODSKO– Škoda přesahuje 1 milion korun. 

Náchodští kriminalisté na odhalování hospodářské trestné činnosti sdělili v těchto dnech obvinění osmačtyřicetileté ženě z úvěrového podvodu. Podařilo se jim totiž rozkrýt její dluhovou spirálu, do které se měla postupně dostat. Na počátku všeho přitom měla být zřejmě půjčka pro svého ctitele- „vojáka na misi“.  Zjištěné a odůvodněné skutečnosti nasvědčují tomu, že obviněná žena měla uzavřít od ledna do února 2022 v 5 případech úvěrové smlouvy u bankovních i nebankovních společností.

V rámci schvalovacího procesu měla uvádět nepravdivé údaje. Z vyšetřování pak jasně vyplývá, že neměla možnost finanční částky splácet. Proto si zřejmě měla brát další půjčky, s úmyslem zaplatit předchozí pohledávky. Toto pomyslné vytloukání klínu klínem se dostalo až před kriminalisty, kteří si postupně opatřili veškerý spisový materiál z bankovních i nebankovních společností. Podle závěrů vyšetřování má způsobena škoda přesahovat 1 milion korun.

Vzhledem k tomu, že svým nezákonným jednáním způsobila škodu značnou, hrozí ženě v případě prokázání viny za zločin úvěrový podvod trest odnětí svobody až na dobu 8 let.

por. Mgr. Lucie Konečná
7.10.2022, 12:15hod.

vytisknout  e-mailem