Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Alkoholoví agresoři

HODONÍNSKO: Opilí muži si vylévali zlost na ženách. 

Policisté v sobotu řešili několik případů vzájemného napadání nebo útoků mužů na ženy. Ve všech zde popisovaných případech sehrál svoji roli také alkohol. Někteří muži, kteří se dopustili násilí na ženách, byli posilněni několika promilemi alkoholu. Jindy zase byla pod vlivem alkoholu oběť útoku.

V sobotu odpoledne zasahovali policisté v jednom z hodonínských bytů. Třiačtyřicetiletý muž zde vulgárně urážel a následně také fyzicky napadl svoji manželku a syna. Svého jednání nezanechal ani po příjezdu policejní hlídky, která jej vyzvala, aby svého jednání zanechal. Jelikož agresivní muž výzvy neuposlechl a hrozilo, že bude v napadání pokračovat, rozhodli se policisté jej zajistit a umístit do policejní cely. Při dechové zkoušce mu naměřili 1,7‰ alkoholu.

Další z případů se odehrál v obci Archlebov. Tam slovně a poté i fyzicky napadl osmatřicetiletý muž svoji přítelkyni. Žena při útoku utrpěla tržnou ránu na hlavě a na ruce. I tento muž byl policisty zajištěn, jelikož byl pod vlivem alkoholu a hrozila důvodná obava, že bude v napadání pokračovat. Policisté mu při dechové zkoušce naměřili 2,8‰ alkoholu a poté umístili v policejní cele.

V posledním z případů byla naopak pod vlivem alkoholu napadená žena. Při incidentu, který se stal ve Veselí nad Moravou, měl napadnout pětatřicetiletý muž svoji manželku. Při vzájemných neshodách ji měl pětkrát uhodit otevřenou dlaní do obličeje. Policisté pak zjistili, že napadená žena je silně pod vlivem alkoholu. Na měřicím přístroji se jí při dechové zkoušce objevila hodnota 3,5 ‰ alkoholu.

Všechny zmiňované případy policisté prošetří, zadokumentují a pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití postoupí spisový materiál přestupkové komisi.

nprap. Petr Zámečník, 19. 12. 2011

vytisknout  e-mailem