Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol za volantem stále

Zjištěn nejen při další bezpečnostní akci 

I další březnový víkend se na rychnovských silnicích objevili piráti silnici, kteří za volant vozu usedli pod vlivem alkoholu. Policisté případy hazardérů s vlastním životem i životy ostatních účastníků silničního provozu šetřili nejen během dopravně bezpečnostní akce, která na silnicích rychnovského regionu proběhla  v noci ze soboty na neděli. Zvýšený dohled nad plynulostí a bezpečností silničního provozu byl v rámci preventivních opatření zaměřený kromě snížení dopravní nehodovosti a zlepšení dopravní kázně zejména na snížení počtu dopravních nehod způsobených pod vlivem alkoholických nápojů a ovlivnění řidičů návykovou látkou.
Policisté se při akci zaměřili především na vyhledávání podnapilých řidičů, ale také na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech. Během akce muži zákona zkontrolovali 129 řidičů a zadokumentovali 10 dopravních přestupků. Všechny přestupky policisté vyřídili na místě a řidičům uložili blokové pokuty. Během kontroly policejní hlídky zaevidovaly řidiče, kteří jeli bez použití bezpečnostních pásů a s nevyhovujícím technickým stavem vozidla. Pokutu zaplatil i jeden cyklista, který se dopustil přestupku. Při akci byl zjištěn jeden řidič, který za volant usedl po požití alkoholu.

Nebyl ale jediný, kterému během víkendu nečinilo problém za volant v nestřízlivém stavu usednout. V sobotu v deset hodin večer byl při své cestě z Borohrádku kontrolován hlídkou policistů Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí muž, u něhož policisté naměřili  2.19 promile alkoholu v dechu. Roj mužů pod vlivem alkoholu pokračoval v noci ze soboty na neděli na Rychnovsku i nadále. Půl hodiny po půlnoci odmítl řidič pickupu dechovou zkoušku na alkohol i odběr žilní krve. Osmatřicetiletý řidič z Opočna, který byl důvodně podezřelý z požití alkoholu před jízdou, policejní hlídce odmítl vydat i veškeré doklady k řízení a provozu motorového vozidla a odmítl podepsat i oznámení a poučení o přestupku.
Hlídka policistů Obvodního oddělení Dobruška ukončila v neděli jednu hodinu po půlnoci v Ohnišově jízdu řidiče fiatu, i tento muž řídil pod vlivem alkoholu.
Dalšího odvážlivce zastavila hlídka dobrušských policistů v neděli krátce před jedenáctou hodinou v noci. U řidiče oktávie  muži zákona naměřili 0.20 promile alkoholu v dechu.
por. Mgr. Alena Kacálková
30. března 2010
 

vytisknout  e-mailem