Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol za volantem

TEPLICKO - Opilí řidiči havarovali; Vykradená dílna; Auto zůstalo mezi závorami. 

Opilí řidiči havarovali

     Policisté během pátku a soboty vyšetřovali hned tři dopravní nehody, při kterých sehrál svou roli alkohol. V pátek po sedmé hodině ráno řidič pick-upu v Teplicích zřejmě nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu a povaze komunikace a v ulici Jateční vjel do protisměru, kde narazil do domu. Policisté muži naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu, nehoda se obešla bez zranění.

     V pátek večer boural 29letý muž na křižovatce ulic Duchcovská a U Nemocnice. Při odbočování vyjel s vozidlem mimo komunikaci, kde narazil do svislé dopravní značky, v dechu měl přes 1,9 promile alkoholu.

     Po půlnoci pak byli policisté přivoláni k nehodě v Bílině, kde 54letý muž na ulici Bílinská narazil do svislé dopravní značky, při dechové zkoušce „nafoukal“ přes 2,5 promile, i tato nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Všichni tři muži jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který by mohli v krajním případě strávit až tři roky za mřížemi.

Vykradená dílna

     Ze zločinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který v Újezdečku vykradl dílnu. Odnesl si nářadí, notebooky a peníze, celková škoda byla vyčíslena na 67 tisíc korun. Po odcizených věcech i pachateli, kterému hrozí až osmiletý trest svobody, nyní policisté intenzivně pátrají.

Auto zůstalo mezi závorami

     Kriminalisté prověřují dopravní nehodu, ke které došlo v pátek po sedmnácté hodině na železničním přejezdu v Teplicích. Osmapadesátiletý řidič osobního motorového vozidla vjel na železniční přejezd, i když podle zjištěných informací bylo v činnosti signalizační zařízení.

     V jízdě nemohl pokračovat z důvodu uzavření závor, do auta následně narazil projíždějící osobní vlak jedoucí ve směru z Teplic na Ústí nad Labem. Řidič utrpěl zranění, která si vyžádala transport do nemocnice, ve vlaku nikdo zraněn nebyl, celková škoda přesáhla částku půl milionu korun. Bližší okolnosti celého případu jsou předmětem prošetřování, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti.

7. prosince 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem