Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Alkohol za volant nepatří

LIBERECKO - Policisté řeší další nehodu řidiče pod vlivem alkoholu. 

Včera v odpoledních hodinách policisté z libereckého dopravního inspektorátu vyjížděli k dopravní nehodě na silnici I. třídy č. 35 ve směru od Hodkovic nad Mohelkou na Liberec.

Řidič osobního vozidla tovární značky Alfa Romeo se z dosud nezjištěných příčin střetl přední částí svého vozidla s pravou zadní částí osobního automobilu tovární značky BMW jedoucího v pravém jízdním pruhu stejného směru. místo nehody
Po střetu vozidel řidič pokračoval vlevo, kde byl po nárazu do středových vozidel těmito odmrštěn k pravému okraji komunikace. Vozidlo po dalším nárazu do svodidel zůstalo stát napříč pravého jízdního pruhu. Osobní automobil BMW po střetu přejel do levého jízdního pruhu a po nárazu do středových svodidel zůstal stát napříč v levém jízdním pruhu. Řidičku s lehkým zraněným převezla zdravotnická záchranná služba k vyšetření do Krajské nemocnice v Liberci. Dechová zkouška přístrojem Drager na přítomnost alkoholu vyšla s negativním výsledkem.

Provedenou dechovou zkouškou policisté u řidiče vozidla Alfa Romeo naměřili hodnotu alkoholu 1,73 promile. Následnou kontrolou v dostupných evidencí navíc zjistili, že muž nevlastní řidičské oprávnění pro danou skupinu motorových vozidel. Sám řidič k věci uvedl, že se v ten samý den dopustil i jiné dopravní nehody, od které ale odjel. Muže na místě ošetřila Zdravotnická záchranná služba Liberec. Technickou závadu na obou z vozidel policisté vyloučili.

Veškeré okolnosti, souvislosti i příčiny, v důsledku kterých k dopravním nehodám došlo, jsou předmětem dalšího šetření.
 

VAROVÁNÍ !!!
Alkohol a jiné návykové látky se podepisují na způsobu řízení. Řidič se stává snadno apatickým, dochází k celkovému útlumu a přeceňují se i řidičské schopnosti. Zvýšená míra alkoholu v krvi řidiče způsobuje tunelové vidění. Stejně zrádný je i tzv. zbytkový alkohol. Jeho vlivem řidič snadno přehlédne a následky mohou být v některých případech i fatální.


21.9.2023
por. Bc. Klára Jeníčková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje 

Odkazy do noveho okna

nájezd do svodidel

nájezd do svodidel 

Detailní náhled

místo nehody

místo nehody 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem