Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Alkohol za volant nepatří

KARLOVARSKÝ KRAJ – Tři případy ohrožení pod vlivem návykové látky. 

V brzkých ranních hodinách dne 13. 4. letošního roku byl policejní hlídkou z obvodního oddělení Rotava zastaven ve vozidle značky Hyundai jednačtyřicetiletý muž ze Sokolovska. Při silniční kontrole se řidič podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Dvě dechové zkoušky ukázaly hodnoty 1,56 a 1,59 promile.

Pod vlivem alkoholu řídila osobní vozidlo značky Ford také třicetiletá žena z Chebska. Ta byla v nočních hodinách zastavena policejní hlídkou z obvodního oddělení Plesná ve Skalné. Žena se při silniční kontrole podrobila orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,65 a 1,61 promile. Po provedených úkonech na obvodním oddělení se žena dobrovolně podrobila lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Alkohol za volantem zjistili policisté také na Karlovarsku. V Ostrově totiž měl 23. 3. letošního roku řídit pětapadesátiletý místní muž osobní vozidlo značky Volkswagen. V ulici Zahradní byl na parkovišti kontrolován policejní hlídkou, která ho při silniční kontrole vyzvala, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Při dechové zkoušce nadýchal policistům 1,92 promile. Poté se muž dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Všem řidičům byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Následně jim policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Jakub Kopřiva
16. 4. 2019

vytisknout  e-mailem