Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Alkohol za volant nepatří!

Kladenští policisté zadrželi několik řidičů, kteří se před jízdou posilnili alkoholem.  

           Mezi obcemi Dřínov a Královice na Slánsku došlo k havárii motocyklu. Policejní hlídka se ihned dostavila na místo  havárie. Orientační dechovou zkouškou byl zjištěn pozitivní výsledek na alkohol  u 34 letého řidiče motocyklu. Naměřená hodnota  alkoholu v dechu byla 3,59 promile. Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelý řidič má vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel vydaný OS Kladno v roce 2009. Při havárii nedošlo k žádnému zranění , pouze k poškození motocyklu. Policie případ prošetřuje jako podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky. 

     V brzkých ranních hodinách dne 4. září prováděli policisté kontrolní činnost  u obce Libovice. V rámci této činnosti bylo kontrolováno osobní vozidlo BMW, kdy jeho řidič ve věku 32 let měl při orientační dechové zkoušce na alkohol  pozitivní výsledek 1,17 promile alkoholu v dechu. Podezřelý řidič byl zadržen a byla mu zakázána další jízda. Následně byl převezen k dalšímu lékařskému vyšetření.

     V nočních hodinách dne 6. září  policejní hlídka provedla dechovou zkoušku  v obci Vraný u 46 letého řidiče z okresu Louny. Řidiči osobního vozidla Fiat bylo při orientační dechové zkoušce naměřeno 2,1 promile alkoholu v dechu. Vozidlo bylo na místě zajistěno. Policisté podezřelého řiidče zadrželi a převezli k dalšímu lékařskému vyšetření. Poté byly s podezřelým provedeny další úkony na policejní služebně.

     Dne 7. září kontrolovali policisté ve Velvarech v Chržínské ulici osobní vozidlo Renault. Při kontrole provedli u 52 letého řidiče dechovou zkoušku, při které  byla naměřena hodnota 1,57 promile alkoholu v dechu. Řidič byl převezen k lékařskému vyšetření. Následně byly provedeny další potřebné úkony.

     Kladenští policisté tyto případy řidičů, u kterých byla orientační dechová zkouška na alkohol s pozitivním výsledkem nad 1,00 promile alkoholu v dechu vyšetřují jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  

vytisknout  e-mailem