Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol za volant nepatří

HRADECKO – Dvě nehody, naštěstí bez zranění  

V průběhu včerejšího dne (20. 10. 2011) hradečtí dopravní policisté mimo jiné řešili i dvě dopravní nehody, kde hrál roli alkohol za volantem.


První nehoda se stala v Hradci Králové - Třebši po třetí hodině ráno. Řidič Škody Forman při své jízdě naboural do několika kontejnerů a poté narazil do zaparkované Felicie, kterou o kus posunul. V tu chvíli byli již na místě policisté a rozhodli se osádku vozu zkontrolovat. Po zastavení vozidla se řidič i spolujezdec chtěli z místa vzdálit. V tom jim však policisté zabránili. Díky stylu jízdy a následnému pokusu o opuštění místa nehody nebylo pro policisty překvapením, že řidič nadýchal téměř jeden a půl promile alkoholu. Při nehodě naštěstí nebyl nikdo zraněn a hmotná škoda dosáhla částky pět tisíc korun. Řidič po nehodě vystřízlivěl na záchytce a pak podal dopravním policistům k dané věci vysvětlení.


04


Druhá nehoda se stala kolem druhé hodiny odpolední na kruhovém objezdu ulice Dvorská v Hradci Králové. Řidič  zřejmě při najíždění na kruhový objezd najel vozidlem na obrubník dělícího ostrůvku a skončil v jeho středové části. Následkem toho došlo k takovému poškození jeho vozu, že nemohl dále pokračovat v jízdě. Najetí na kruhový objezd  se řidiči nezdařilo pravděpodobně proto, že jel pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška totiž prokázala hodnotu tři a půl promile alkoholu. Nehoda se obešla bez zranění a hmotná škoda byla způsobena ve výši patnáct tisíc korun. Muž strávil noc na záchytce a poté podal policistům  k celé události  vysvětlení.


Policisté v obou případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může soud uložit až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Jan Čížkovský
21. října 2011 v 13:30

vytisknout  e-mailem