Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Alkohol za volant NEPATŘÍ

České Budějovice - Zveřejňujeme výsledky DBA na českobudějovicku. 

V souvislosti s předpokladem, že na přelomu měsíců dubna a května, si někteří řidiči při pálení ohňů neodpustí konzumaci alkoholu, provedli policisté na Územním odboru České Budějovice dopravně bezpečnostní akci „Y“, s cílem snížení dopravní nehodovosti v důsledku nedodržování zákazu o požívání návykových látek před a během jízdy.

Během „filipojakubské noci“ se do akce zapojilo více jak 30 strážců zákona, kdy zastavili bezmála 190 motorových vozidel. Přitom zjistili 43 přestupků a 1 trestný čin.

V 15 případech porušili řidiči nejvyšší povolenou rychlost v jízdě, ve 3 případech naměřili policisté alkohol v dechu do 0,5 promile a v 1 případu více jak 1,5 promile, což bude řešeno jako trestný čin Ohrožení pod vlivem návykové látky.

4 řidiči a spolucestující se před jízdou nepřipoutali bezpečnostním pásem a u 5 motorových vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav.

V rámci projektu Krajského úřadu jihočeského kraje a Krajského ředitelství policie jihočeského kraje připomínáme na bezpečnost za volantem, kdy název je více než důrazný – KOLIK VAROVÁNÍ JEŠTĚ POTŘEBUJEŠ?

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

2. května 2019

vytisknout  e-mailem