Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol za volant nepatří

TEPLICKO - Tři řidiči se dopustili trestného činu; Zmizel notebook a hotovost... 

Alkohol za volant nepatří

     Až tři roky ve vězení by mohl strávit 43letý muž, který v pátek způsobil v Bílině dopravní nehodu. Při jízdě křižovatkou nedal přednost osobnímu vozidlu a došlo ke střetu. Přivolaní policisté viníkovi nehody naměřili přes 2,3 promile alkoholu v dechu, navíc zjistili, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Muž byl zadržen a následně si převzal sdělení podezření z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

     Opilí si ale sedli za volant i další řidiči, na Štědrý den zastavili policisté 39letého muže, který „nadýchal“ přes dvě promile, místo u stromečku tak strávil sváteční den v cele a na Boží hod dostal „naděleno“ sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za jehož spáchání mu hrozí až rok za mřížemi.

     Dalšího nezodpovědného řidiče kontrolovala hlídka policie druhý svátek vánoční v katastru obce Světec, sedmatřicetiletému muži strážci zákona naměřili přes 1,8 promile alkoholu v dechu. Také on je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, kromě „ztráty“ řidičského oprávnění hrozí i jemu až rok za mřížemi.

 

Zmizel notebook a hotovost

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do prodejny šperků. Odnesl si peníze a notebook, celková škoda přesáhla částku dvacet tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Odnesl si peníze

     Pekařství v Teplicích vykradl zatím neznámý zloděj, kterého ale nelákalo pečivo, nýbrž peníze. Z příruční pokladny odcizil třináct tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli intenzivně pátrají.

 

Žíznivý zloděj

     Přepravku plnou piv, džus a lahev s limonádou odcizil zatím neznámý zloděj v Krupce. Po násilném překonání brány vnikl na soukromý pozemek, ze kterého si odnesl cizí nápoje v hodnotě necelých sedm set korun. Policisté případ kvalifikovali jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za jejichž spáchání by mohl lapka v případě dopadení strávit v krajním případě až tři roky za mřížemi.

 

 

27. 12. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem