Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol za volant nepatří

KRAJ - Hned 2 "velké" alkoholy za 1 den. 

drager.jpgPolicisté z dálničního oddělení v Jaroměři v pondělí při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu odhalili dva řidiče, kteří před jízdou požili alkoholické nápoje, přičemž jeden z nich navíc překročil nejvyšší dovolenou rychlost.

Prvního 44letého řidiče „dálničáři“ kontrolovali krátce před 7. hodinou ranní ve Velkém Třebešově na Náchodsku ve vozidle Ford. Muž se na výzvu policistů podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol s pozitivním výsledkem 1,31 promile a k požití alkoholu se přiznal. Následně se ještě podrobil lékařskému vyšetření, které je spojené s odběrem biologického materiálu. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a dále mu zakázali další jízdu.  V současné době toto protiprávní jednání řešíme jako přestupek, nicméně čekáme na výsledky laboratorního vyšetření odebraného vzorku krve a zřejmě věc překvalifikujeme na přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.  

rychlost.jpgDruhého 50letého hříšníka policisté odhalili po 14. hodině v Libřicích při rychlé jízdě ve vozidle Škoda. Naměřili mu 68 km/h a s ním provedená orientační dechová zkouška na alkohol ukázala pozitivní hodnotu, 1,51 promile. Hrozí mu rok vězení, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.  

Policisté budou i nadále v rámci celého Královéhradeckého kraje bedlivě dohlížet na dodržování pravidel silničního provozu a neopomenou ani kontroly na návykové látky a alkohol u řidičů motorových vozidel.  

por. Pižlová Šárka, DiS.
24. 11. 2022, 11:00

vytisknout  e-mailem