Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol za volant nepatří

ÚSTECKO - Nesedejte za volant pod vlivem alkoholu! Ohrožujete nejenom sami sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu. 

Opilci za volantem
Krásnobřezenští policisté ve večerních hodinách v ulici Stříbrnická při dopravní kontrole zastavili 29letého řidiče vozidla VW Golf. Již na počátku této kontroly bylo z komunikace s řidičem zřejmé, že před jízdou pil alkohol. Policisté řidiče vyzvali k předložení všech potřebných dokladů a k dechové zkoušce. Výsledek dechové zkoušky byl pozitivní s naměřenou hodnotou 2,02 promile. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz a byl převezen do policejní cely. V současné době již ve zkráceném přípravném řízení čelí podezření z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Za volantem nejezdí ale jenom opilý muži, ale i ženy. Obdobný případ, který ale skončil nehodou řeší ústečtí dopravní policisté. Dne 20.4. kolem půl druhé ráno řešili dopravní nehodu vozidla Opel Corsa, kdy 30letá řidička v křižovatce ulic Nova x Poslední cesta pravděpodobně vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládla řízení a s vozidlem vyjela mimo komunikaci. Při nehodě nedošlo naštěstí k žádnému zranění, jen ke škodě na vozidle ve výši 63 tisíc korun. Policisté u řidičky provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní s výsledkem 1,46 promile. Řidič na místě přišla o řidičský průkaz a v současné době je rovněž podezřelá z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ústí nad Labem 7. května 2024
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem