Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol za sedm tisíc nezaplatil

MOSTECKO - Nepoctivý zákazník skončil ve vazební věznici, kradl alkohol, kosmetiku i sportovní obuv; Auto narazilo do motorky. 

Muž odcizil osm lahví alkoholu za sedm tisíc korun i 33 zubních past
Policisté obvodního oddělení Most sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 33letému muži z obce na Mostecku. Muž se během zářijového měsíce několikrát vydal na nákup do jednoho z mosteckých supermarketů. Jeho oblíbeným sortimentem měly být oděvy a sportovní obuv. Zlákaly ho i lahve s alkoholem a drogistické výrobky. Zboží měl vždy v nestřežený okamžik uschovat a z prodejny odejít bez zaplacení. V jednom případě byl za pokladnami zadržen ostrahou obchodu. Obdobné počínání zopakoval v jiném mosteckém obchodním centru. V prodejně se sportovním vybavením měl minulý týden odcizit teplákovou  soupravu, kterou uschoval do igelitové tašky a nezaplatil za ni. V tomto případě byl též přistižen. Podezřelý se ve svém jednání činil. Obdobné krádeže spáchal v deseti případech během měsíce. Poškozeným společnostem způsobil škodu přesahující částku 40 tisíc korun. Lup údajně prodával vzápětí na ulici neznámým osobám. Nevadilo mu ani to, že byl již za takový čin odsouzen a z vězení se vrátil letos. Za krádeže mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Okresní soud ho poslal minulý týden do vazby.

Motorkář skončil po střetu v nemocnici
V sobotu dopoledne vyjížděli dopravní policisté k dopravní nehodě, ke které došlo v litvínovské ulici Jiráskova. Tam jel řidič osobního vozidla směrem do centra a při odbočování se střetl s protijedoucím motocyklem. Motocyklista při střetu spadl na vozovku a utrpěl zatím nezjištěné zranění, se kterým byl letecky transportován do zdravotnického zařízení. Dechová zkouška u něj nebyla provedena z důvodu zranění, u řidiče automobilu policisté nezjistili požití alkoholu. Hmotnou škodu muži zákona odhadli na 80 tisíc korun. Okolnosti nehody a míra zavinění je nyní předmětem šetření dopravních policistů.

nprap. Ludmila Světláková
Most 11. října 20021

vytisknout  e-mailem